Σκοποβολή – Ανακοινώθηκε η Εθνική ομάδα για το παγκόσμιο της Γρανάδα

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο 51ο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Las Gabias (Γρανάδα) από τις 6 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η σύνθεση αυτή, που προέκυψε από αγώνες πρόκρισης, αποτελείται από τους Τάσο Κορακάκη (Αεροβόλο πιστόλι 10μ. ανδρών), Διονύση Γεωργακόπουλο (Αεροβόλο πιστόλι 10μ. ανδρών & Ελεύθερο πιστόλι 50μ. ανδρών), Κωσταντίνο Μαλγαρινό (Αεροβόλο πιστόλι 10μ. ανδρών & Ελεύθερο πιστόλι 50μ. ανδρών), Γιώργο Γαμπιεράκη (Αεροβόλο πιστόλι 10μ. εφήβων & Ελεύθερο πιστόλι 50μ. εφήβων), Νίκο Νεονάκη (Πιστόλι ταχύτητας 25μ. εφήβων) και τις Άννα Κορακάκη (Αεροβόλο πιστόλι 10μ. νεανίδων & Πιστόλι 25μ. νεανίδων), Άγη Κασούμη (Πιστόλι 25μ. γυναικών), Δήμητρα Παπακανέλλου (Αεροβόλο πιστόλι 10μ. γυναικών), Αθηνά Δούκα (Αεροβόλο πιστόλι 10μ. γυναικών) και Σοφία Θεοδώρου (Αεροβόλο τουφέκι 10μ. νεανίδων).

Μαζί τους θα βρεθούν και οι δύο Ομοσπονδιακές προπονήτριες Ελένη Φωκα και Μαρία Παπαδάκη, συνοδός θα είναι ο Νίκος Σαμιωτάκης, ενώ αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Ανδρέας Μοδές.

Το  παγκόσμιο πρωταθλημα είναι η πλέον σημαντική διοργάνωση για την σκοποβολή καθώς διεξάγεται από το 1897, ενώ από το 1958 μέχρι και σήμερα πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ένα ακόμη πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς, εκτός από τις πάνω από 4.000 συμμετοχές από 105 χώρες, θα δώσει και θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2016.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελληνική σκοποβολή λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του παγκοσμίου θα έχει στραμένη την προσοχή της στην Ολυμπιάδα Νεότητας που πραγματοπιούνται στην Κίνα (16-28.08) με την Άννα Κορακάκη να εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα.

Εκεί εξάλλου στάθηκε και η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Παπαδάκη, η οποία μίλησε στο othersportsnews.gr. «Το παγκόσμιο είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων, όμως πριν από αυτό η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την Άννα Κορακάκη στην Ολυμπιάδα Νεότητας στην Κίνα κατι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ελληνική σκοποβολή».

Η Εθνική μας ομάδα θα έχει την ευκαιρία να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί στο προπονητικό camp που θα λάβει χώρα στα Χανιά από τις 24 μέχρι και τις 30 Αυγούστου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε τη συνδρομή της ομοσπονδίας με έξοδα της οποίας θα βρεθούν στα Χανιά συνολικά 27 σκοπευτές και σκοπεύτριες (10 από την εθνική ομάδα συν ακόμη 17 άτομα) μια κίνηση αρκετά σημαντική για την ελληνική πραγματικότητα.

«Ελλείψει άλλων δραστηριοτήτων η ομάδα θα προετοιμαστεί στο προπονητικό camp των Χανίων και από εκεί και πέρα θα αναχωρήσει για το παγκόσμιο της Ισπανίας», θα πει η Παπαδάκη. «Η αποστολή είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση, βάσει προηγούμενων αποτελεσμάτων και μπορώ να πω ότι πηγαίνουμε στο παγκόσμιο με ανεβασμένη ψυχολογία».

Τι περιμένουμε από τους σκοπευτές και τις σκοπεύτριες της εθνικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα; Μόνο και μόνο που θα βρεθούν σε μία μεγάλη διοργάνωση είναι αρκετό με γνώμονα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αν έρθει η διάκριση θα είναι ακόμη μια μεγάλη επιτυχία.

Να θυμίσουμε πάντως ότι η τελευταία φορά που η ελληνική σημαία ανέμισε σε εναν από τους τρεις ιστούς στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν το 1947 στο Ελσίνκι με τον Κωνστανίνο Μυλωνά να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο πιστόλι ταχύτητας (25μ.), αλλά και τους Βαγγέλη Χρυσάφη, Άγγελο Παπαδήμα, Γιώργο Βήχο και φυσικά Κωνσταντίνο Μυλωνά να κατακτούν, στην ίδια διοργάνωση και στο ίδιο όπλο (ομαδικό) το χάλκινο μετάλλιο.