Σκληραίνει η κόντρα NHL και Moyes

Το NHL δείχνει να μην κάνει πίσω στη διεκδίκηση των αξιώσεών του ενάντια στον πρώην ιδιοκτήτη των Phoenix Coyotes, Jerry Moyes, ο οποίος κατηγορείται για έξοδα σχετικά με την πτώχευση και την ιδιοκτησία της ομάδας, αφού το ομοσπονδιακό Πτωχευτικό Δικαστήριο της Arizona απέρριψε τις περισσότερες από τις αξιώσεις αυτές την περασμένη βδομάδα.

«Ακόμη εξετάζουμε τις επιλογές διεξόδου μας, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την εξόφληση των απαιτήσεών μας απέναντι στον κ. Moyes σχετικά με την αθέτηση των νομικών του υποχρεώσεων απέναντι στο Πρωτάθλημα», είπε την περασμένη Τετάρτη σε δήλωσή του στο TSN Hockey, ο εκπρόσωπος της επιτροπής του NHL, Bill Daly (φωτο).

Η διοργανώτρια Αρχή κατέθεσε αγωγή εναντίον του Moyes το 2010, ισχυριζόμενη πολλές περιπτώσεις αθέτησης συμφωνιών και καθηκόντων διαχείρισης.  Ο Moyes οδήγησε την ομάδα σε χρεοκοπία το 2009 η οποία και τέθηκε υπό καθεστώς οικονομικής διαχείρισης για τέσσερα χρόνια μέχρι την πώλησή της (τον περασμένο Αύγουστο) στους Anthony LeBlanc και George Gosbee για 170εκ. δολάρια

Το NHL προσπάθησε να λάβει από τον Moyes αποζημίωση ύψους 145,9εκ. δολαρίων., συμπεριλαμβανομένου του μισθού του πρώην προπονητή Wayne Gretzky (6,5εκ.), που δεν του είχε καταβληθεί.

Την Παρασκευή, Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστή Redfield T.Bamu την Παρασκευή, ο Mayes δεν κρίνεται υπαίτιος για τις λειτουργικές ζημιές της ομάδας, καθώς και για τον μισθό του Gretzky.

O Baum δεν απέρριψε τα αιτήματα της διοργανώτριας Αρχής για δικαστικά έξοδα, καθώς και για τα χρήματα που δόθηκαν σε μη αξιόπιστους πιστωτές, παραπέμποντας σε επιπλέον πληροφορίες για την υπόθεση.