Σκι – Ski Jumping GP: Νίκη στα προκριματικά για τον Kot

Courchevel, Γαλλία—   Με τους αγώνες στον μεγάλο λόφο του Tremplin du Praz θα ανοίξει η αυλαία της σειρά της θερινής σεζόν των Grand Prix με το Courchevel να είναι ο πρώτος σταθμός.

Στα προκριματικά της Παρασκευής, ο Maciej Kot κατέκτησε την πρώτη θέση μετά από άλμα στα 128.5μ. γεγονός που του χάρισε 116.2 βαθμούς. Ο Πολωνός ήταν μακράν ο καλύτερος άλτης την πρώτη ημέρα των αγώνων, με τον Σλοβένο Jaka Hvala να ακολουθεί αρκετά πιο πίσω με άλμα στα 124.5μ και 106.6 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γάλλος Vincent με 105.4 βαθμούς δείχνοντας ωστόσο ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Αντίθετα απογοητευτική ήταν η επίδοση του Ιάπωνα και κάτοχο του τίτλου, Kento Sakuyama, ο οποίος έκανε μόλις 103.0μ. συγκεντρώνοντας 70.6 βαθμούς καταλαμβάνοντας την 27η θέση.

Την πρόκριση για τον ημιτελικό του Σαββάτου πήραν συνολικά 36 αθλητές, ενώ το Σάββατο θα ριχτούν στη μάχη και οι δέκα αθλητές που έχουν πάρει ήδη την πρόκριση.

Το μεγαλύτερο άλμα από τους συγκεκριμένους άλτες, οι οποίο αγωνίστηκαν εκτός συναγωνισμού την Παρασκευή, ήρθε από τον Αυστριακό Stefan Kraft, ο οποίος «προσγειώθηκε» στα 126 μέτρα.

Από τον ημιτελικό αποβλήθηκαν επτά αθλητές λόγω αντικανονικού εξοπλισμού ανάμεσά τους και οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Reune Velta, Harri Olli και Mamuel Poppinger.

Στον αγώνα της πρεμιέρας δεν θα αγωνιστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Peter Prevc, με τον Σλοβένο να εμφανίζεται κουρασμένος από την προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας στο Continental Cup, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα συμμετάσχει κανονικά στον δεύτερο αγώνα του Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί στη Βίσλα (Πολωνία) στις 23 Ιουλίου.