Σκι – Ski Jumping GP: Νίκη για Kot και Πολωνία

Courchevel, Γαλλία— O Πολωνός, ο οποίος είχε πάρει την πρώτη θέση και στον προκριματικό αγώνα, μπορεί να μην εντυπωσίασε με τα άλματά του, όμως ήταν αρκετά για να του χαρίσουν την πρώτη νίκη στη φετινή θερινή σεζόν των Grand Prix.

Μία εξαιρετική ημέρα τόσο για τους δύο Πολωνούς άλτες, όσο και για τον νέο προπονητής της εθνικής ομάδας, Stefan Horngacher, ο οποίος είδε τους δύο αθλητές του στις δύο πρώτες θέσεις.

Τους Πολωνούς ακολούθησε ο Αυστριακός Stefan Kraft, ο οποίος είχε άλματα στα 129 και 130 μέτρα, αλλά και ευνοϊκό άνεμο, γεγονός που το χάρισε 276.9 βαθμούς. Εκτός βάθρου έμεινε ο περσινός νικητής του μεγάλου λόφου του Courchevel, Ryoyu Kobayashi, με τον Ιάπωνα να βελτιώνεται αισθητά από τον προκριματικό αγώνα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετά για να φτάσει σε μία ακόμα νίκη, καθώς με άλματα στα 128 και τα 136.3 μέτρα συγκέντρωσε 257.9 βαθμούς κατακτώντας την πέμπτη θέση. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Ελβετός Gregor Deschwanden με 256 βαθμούς.

Το επόμενο GP θα διεξαχθεί στην Πολωνία (Βίσλα) το διάστημα 21-23 Ιουλίου, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Peter Prevc να επιστρέφει μετά την απουσία του στο Courchevel.