Σκι – Alpine World Cup: Κυρίαρχος στην ελεύθερη κατάβαση του Bormio ο Svindal

Bormio, ΙΤΑΛΙΑ—  Είναι ο καλύτερος αθλητής στην ελεύθερη κατάβαση και το αποδεικνύει διαρκώς. Ο λόγος για τον εξαιρετικό Aksel Lund Svindal ο οποίος μετά από τη νίκη του στο Beaver Creek, σημείωσε ακόμη μία, πριν από λίγες ώρες και στο Bormio της Ιταλίας.

Ο Νορβηγός δεν επηρεάστηκε από την εξαιρετική επίδοση του φορμαρισμένου Καναδού Erik Guay, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο, καθώς έδειξε αποφασισμένος, συγκεντρωμένος και πολύ γρήγορος, ειδικά στο τέταρτο σπλιτ τερματίζοντας σε 1:54.08, χρόνος που ήταν αρκετός για του δώσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Αμέσως μετά έπεσε στη μάχη και ο Αυστριακός Hannes Reichelt ο οποίος είχε νικήσει στον περσινό αγώνα. Ο Reichelt ήταν ιδιαίτερα γρήγορος στα πρώτα τρία κομμάτια της πίστας όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον Νορβηγό μένοντας στην δεύτερη θέση με χρόνο 1:54.47.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Καναδός Erik Guay, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση του Val Gardena. Ο Καναδός κλήθηκε να ξεπεράσει τον πολύ καλό χρόνο του Ιταλού και ευχάριστης έκπληξης του αγώνα, Christof Innerhofer κάτι που έκανε, μένοντας προσωρινά στην κορυφή με χρόνο 1:54.59.

Ωστόσο Svindal και Reichelt τον άφησαν στην τρίτη θέση την οποία λίγο έλειψε να χάσει από τον Γάλλο Andrien Theaux, που αν και τα πήγε εξαιρετικά στα τρία πρώτα σπλιτ, στο τέταρτο έχασε σημαντικό χρόνο κατακτώντας την τέταρτη θέση με 1:54.59 χάνοντας το μετάλλιο για 0.02 δευτερόλεπτα.

Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Ιταλός Christof Innerhofer με 1:55.06, ενώ στην έβδομη ισοβάθμησαν ο Ελβετός Didier Defago και ο Γάλλος Guillermo Fayed με 1:55.21. Μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε ο Ελβετός και έκτος στη γενική Patrick Kueng ο οποίος πήρε την 13η θέση με χρόνο 1:55.30.

Να αναφέρουμε ότι ο αγώνας στο Bormio άργησε να ξεκινήσει καθώς λόγω της έντονης χιονόπτωσης, γεγονός που επηρέασε, χρονικά, και τον αγώνα τεχνικής κατάβασης των γυναικών στο Lienz της Αυστρίας.

Αυτή ήταν η 25η νίκη καριέρας για τον Aksel Lund Svindal και η τέταρτη συνολικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από αυτές του Lake Louise (Καναδάς) στην υπεργιγαντιαία κατάβαση, του Beaver Creek (ΗΠΑ) στην ελεύθερη κατάβαση, του Val Gardena (Ιταλία) και πάλι στην υπεργιγαντιαία κατάβαση και τη σημερινή στο Bormio.

Στη γενική βαθμολογία ο Svindal εξακολουθεί να προηγείται με 630 βαθμούς, με τον Αυστριακό και κάτοχο της κρυστάλλινης σφαίρας Marcel Hirschier να ακολουθεί με 435. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αμερικανός Ted Ligety, που κάνει μια πολύ καλή σεζόν, με 329 βαθμούς, στην τέταρτη ο Αυστριακός Hannes Reichelt με 296 βαθμούς, στην πέμπτη ο Γάλλος Alexis Pinturault με 268, ενώ την 6άδα συμπληρώνει ο Ελβετός Patrick Kueng με 266 βαθμούς.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για το 2013. Η σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα παραμείνει στο Bormio της Ιταλίας όπου την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας της τεχνικής κατάβασης.