Σκι – Alpine Ski: Το ατύχημα του Aksel Lund Svindal

Kitzbuehel, Αυστρία-– Ο Aksel Lund Svindal ξεκινάει την προσπάθειά του για να καλύψει το κενό με τον πρωτοπόρο, μέχρι εκείνη την ώρα, του αγώνα Peter Fill. Το προβάδισμα των 10 εκατοστών του δευτερολέπτου θα μειωθεί στο 0.02 στο δεύτερο σπλιτ, και θα πάει στο +0.30 στο τρίτο.

Ο Svindal αρχίζει να πιέζει στο έκτο κομμάτι ρίχνοντας τη διαφορά στα +0.24. Η πίεση αυτή θα φέρει το λάθος και το λάθος το ατύχημα. Το πέδιλο του Svindal δεν θα πατήσει καλά με τον Νορβηγό να χάνει τον έλεγχο και να βγαίνει εκτός πίστας. Οι εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του πρωτοπόρου της γενικής βαθμολογίας του παγκοσμίου κυπέλλου είναι τραγικές.

Ρήξη χιαστών με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αποχή από την ενεργό δράση για 10 μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Svindal να χάνει και αρκετό χρόνο από την επόμενη σεζόν.

«Σίγουρα δεν ήταν αυτή η φωτογραφία που ήθελα να ανεβάσω στο facebook από το Kitzbuehel», τόνιζε ο άτυχος Νορβηγός στο ποστ του στον λογαριασμό του στο facebook λίγο πριν την επέμβαση στο γόνατο. «Διέλυσα το γόνατο μου και σε λίγη ώρα μπαίνω στο χειρουργείο. Ό,τι χειρότερο για τη μέση της σεζόν. Ωστόσο αυτά έχει η ζωή με τα πάνω της και τα κάτω της και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ό,τι κι αν έρχεται», συμπλήρωσε.

Εκτός από τον Svindal, η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε και για τον Αυστριακό Hannes Reichelt, ο οποίος βγήκε εκτός πίστας στο ίδιο σημείο με τον Svindal στο έκτο σπλιτ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κι αυτός σοβαρά. Η σημερινή ημέρα ήταν αρκετά επεισοδιακή στην πιο επικίνδυνη πίστα στον κόσμο με τον Ιταλό Peter Fill να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση παίρνοντας την πρώτη νίκη στην καριέρα του στο Kitzbuehel.