Σκι – Alpine Ski: Ο «χορευτής» της υπεργιγαντιαίας κατάβασης

Kitzbuehel, Αυστρία— Ο Aksel Lund Svindal φαίνεται ότι έχει αρχίσει να παίρνει «φωτιά». Μετά από την πρώτη νίκη στην καριέρα του στο Wengen την περασμένη εβδομάδα, συνέχισε και στην πιο απαιτητική πίστα στον κόσμο, στο Kitzbuehel, επικρατώντας το πρωί στην υπεργιγαντιαία κατάβαση κάνοντας χρόνο 1:11.79.

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν εξαιρετικές, ωστόσο με το «καλημέρα» είχαμε δύο εγκαταλείψεις και μάλιστα έμπειρων αθλητών όπως αυτή του Αυστριακού Patrick Schweiger, αλλά και του Καναδού Erik Guay, οι οποίοι βγήκαν πρώτοι στην πίστα, ενώ δεν τα κατάφερε ούτε ο Γάλλος Adrien Theaux. Πιο άτυχος απ’ όλους στάθηκε ο Αμερικανός Ted Ligety, ο οποίος αν και είχε εξαιρετικό χρόνο, έχασε την τελευταία πόρτα(!) μένοντας εκτός αγώνα.

Η μεγάλη έκπληξη του αγώνα ήταν αναμφίβολα η δεύτερη θέση του Αμερικανού Andrew Weibrecht, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με διαφορά 31 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Svindal, ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση και του Hannes Reichelt, με τον Αυστριακό να μένει πίσω από την κορυφή για 42 εκατοστά.

Εντυπωσιακός για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήταν ο Νορβηγός Kjetil Jansrund, ο οποίος βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ αίσθηση έκανε και η προσπάθεια της ιταλικής τριάδας, που για λίγο βρέθηκε στην πρώτη τριάδα, Dominik Paris, Peter Fill και Mattia Casse που συμπλήρωσαν την πρώτη επτάδα.

Αποτελέσματα (Super-G)

1. Aksel Lund Svindal (Νορβηγία) 1:11.79 2. Andrew Weibrecht (ΗΠΑ) 1:12.10 3. Hannes Reichelt (Αυστρία) 1:12.21 4. Kjetil Jansrund (Νορβηγία) 1:12.32 5. Donimik Paris (Ιταλία) 1:12.51 6. Peter Fill (Ιταλία) 1:12.62

7. Mattia Casse (Ιταλία) 1:12.74