Σκι – Τίτλοι τέλους για την Tina Maze

Μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η 33χρονη θα ασχοληθεί με τον σχολιασμό των αγώνων μπαίνοντας στην ομάδα του Eurosport βοηθώντας με την εμπειρία της και τις γνώσεις της ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2018.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Το Eurosport ανακοινώνει μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ομάδα εξειδικευμένων σχολιαστών χειμερινών σπορ, καθώς η κορυφαία σκιέρ, Tina Maze θα μας διαφωτίζει με τις γνώσεις της στο δρόμο για την Πιονγκτσάνγκ. Με λιγότερες από 500 ημέρες να απομένουν για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας, η Τινα Maze ενισχύει την ομάδα του Eurosport που ήδη έχει στις τάξεις της τον 3 φορές Χρυσό Ολυμπιονίκη του Δίαθλου, Michael Greis και τον θρυλικό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Αλματος με Σκι, Adam Malysz.

Της ανακοίνωσης αυτής έχει προηγηθεί η απόφαση της Tina Maze να αποχωρήσει από την δράση ολοκληρώνοντας μία εκπληκτική καριέρα γεμάτη επιτυχίες. Ο τελευταίος της αγώνας αναμένεται να είναι στην πατρίδα της, στο Μάριμπορ της Σλοβενίας τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η Maze θα βασιστεί στην τεράστια εμπειρία της από αγώνες Αλπικού Σκι υψηλού επιπέδου ώστε να προσφέρει στους τηλεθεατές του Eurosport μία ματιά στο μυαλό των αθλητών, ενώ θα παρουσιάζει ενδιαφέροντα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές μετά τους αγώνες αλλά και εμπεριστατωμένη τεχνική ανάλυση καθ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Η Tina Maze δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα ανήκω στο δυναμικό των σχολιαστών του Eurosport και είμαι χαρούμενη που θα συνεχίσω να ασχολούμαι επαγγελματικά με το άθλημα που αγαπώ αλλά από άλλη θέση. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την έκρηξη αδρεναλίνης που σου προκαλεί η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό όμως είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και είμαι ενθουσιασμένη. Ελπίζω να δώσω στους τηλεθεατές μία επιπλέον διάσταση της αγωνιστικής δράσης».

Τον Ιούνιο του 2015, η Discovery Communications και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υπέγραψαν συμφωνία που δίνει στο Eurosport αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα σε 50 χώρες και τηλεοπτικές ζώνες στην Ευρώπη για τους 4 επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταξύ των οποίων και οι Χειμερινοί Αγώνες του 2018 και του 2022.

Ο Peter Hutton, Διευθύνων Σύμβουλος του Eurosport, επεσήμανε: “Στο Eurosport είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Το Σπίτι των Χειμερινών Σπορ και παρουσιάζουμε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο και κάθε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η προσθήκη της Tina στην ομάδα των εξειδικευμένων σχολιαστών θα προσφέρει στους φιλάθλους μία ανάλυση υψηλού επιπέδου στους αγώνες Αλπικού Σκι. Η Tina είναι πολύ σημαντική μεταγραφή για εμάς ενόψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι μία μοναδική προσωπικότητα που δεν φοβάται να μοιραστεί την άποψή της με το κοινό και πραγματικά όλοι στο Eurosport ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της τα επόμενα χρόνια.”

Η νέα σεζόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αλπικού Σκι ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ζόλντεν της Αυστρίας (Σάββατο 22 Οκτωβρίου). Το Eurosport για άλλη μία χρονιά θα είναι Το Σπίτι των Χειμερινών Σπορ μεταδίδοντας πάνω από 800 ώρες αγωνιστικής δράσης από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Κάθε γύρος Αλπικού Σκι, Δίαθλου και Σκι Ανωμάλου δρόμου θα μεταδοθεί ζωντανά ή με μικρή καθυστέρηση. Συνολικά θα μεταδοθούν οι αγώνες 11 Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων αυτή τη σεζόν από τον Eurosport.

To Eurosport θα ολοκληρώνει ιδανικά κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με το μαγκαζίνο Wintersports Extra, όπου το κοινό θα απολαμβάνει τα καλύτερα στιγμιότυπα, πλούσιο ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αφιερώματα από τον κόσμο του χιονιού και του πάγου.