Σκι – Στην εντατική ο Thomas Morgenstern!

Mitterndorf, ΑΥΣΤΡΙΑ–  Στην εντατική μονάδα σε νοσοκομείο του Σάλτσμπουργκ νοσηλεύεται εδώ και δύο 24ώρα ο τρεις φορές «χρυσός» ολυμπιονίκης στο άλμα, Thomas Morgenstern!

O 27χρονος Αυστριακός είχε άσχημη πτώση κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο λόφο του Kulm, στο προπονητικό κέντρο Bad Mitterndorf στην Αυστρία.

Η πτώση αυτή του προκάλεσε σοβαρές κρανιακές κακώσεις, και μώλωπες στα πλευρά, ενώ εκφράζονται φόβοι και για ζημιά στους πνεύμονες. Αν και αρχικά ο άτυχος αθλητής είχε επαφή με το περιβάλλον στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα.

Ωστόσο, μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ο θεράποντας ιατρός Josef Obrist δήλωσε ότι η ζωή του 27χρονου δεν διατρέχει κίνδυνο, όμως θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για τις επόμενες 72 ώρες.

Τα νέα ήταν καθησυχαστικά από το ιατρικό τιμ της αυστριακής ομάδας με τον επικεφαλή Herbert Leitner να δηλώνει ότι «ο Thomas ανταποκρίνεται, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του». Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής ομάδα της Αυστρίας Alexander Pointer είπε: «Ελπίζουμε για το καλύτερο. Ο τραυματισμός του Thomas μας πονάει όλους καθώς είναι ένας εξαιρετικός αθλητής και παράλληλα η ψυχή της ομάδας».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Morgenstern τον περασμένο μήνα, στον αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Neudstadt της Γερμανίας είχε και πάλι πτώση, η οποία του προκάλεσε κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού.

Ο κάτοχος των 12 χρυσών μεταλλίων σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα εκτιμάται ότι θα παραμείνει στην εντατική μονάδα μέχρι και την Δευτέρα όπου και θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση της υγείας του.