Σκι – Πιθανή η συμμετοχή των γυναικών στο τετραπλό bobsleigh

«Ακολουθούμε το πνεύμα της εποχής μας. Υπάρχει μία ισχυρή πεποίθηση στη FIBT ότι άνδρες και γυναίκες μπορούν να αγωνίζονται μαζί», είπε ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Ivo Ferriani.

«Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να στηρίξει την παροχή ίσων ευκαιριών για άνδρες και γυναίκες σε αυτό το αγώνισμα», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της FIBT δήλωσε ότι οι μικτές ομάδες πρέπει να παίρνουν την πρόκριση για τους αγώνες με τον συνηθισμένο τρόπο αλλά θα μπορούν να αγωνίζονται στο παγκόσμιο κύπελλο και σε άλλες διοργανώσεις ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής ομάδων που αποτελούνται μόνο από γυναίκες.

Η σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου αρχίζει στο Lake Placid το Δεκέμβριο, με το Europa Cup, το North America Cup και το Intercontinental Cup να διεξάγονται το Νοέμβριο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι στο Winterberg της Γερμανίας το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015.

Οι γυναίκες αγωνίζονται στο διπλό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 με το γυναικείο bobsleigh να μπαίνει στο ολυμπιακό πρόγραμμα στη διοργάνωση του 2002 στο Salt Lake City.