Σκι – Ο Stale Sandbech ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Slopestyle

CopperMountain, ΗΠΑ–  Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Slopestyle ήταν…ευρωπαϊκή υπόθεση τόσο στην κατηγορία των ανδρών, όσο και στην κατηγορία των γυναικών (δεύτερος αγώνας της σεζόν).

Στους άνδρες η Νορβηγία έκανε το 1-2 στο βάθρο του, τυπικά, δεύτερου αγώνα, ο ο πρώτος στην Cardona της Ν. Ζηλανδίας αναβλήθηκε πριν από λίγες μέρες (19.12), με τον Stale Sandbech να κατακτά την πρώτη θέση και τον συμπατριώτη του Torstein Horgmo να έρχεται δεύτερος.

Η Νορβηγία είχε και τρίτο αθλητή μέσα στην πρώτη 6άδα, τον Emil Andre Ulsletten, ενώ η ευρωπαϊκή ήπειρος είχε έναν ακόμα αθλητή μέσα στους πρώτους έξι τον Σουηδό Sven Thorgren την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ είχαν δύο αθλητές.

Οι συνθήκες του αγώνα δεν ήταν και οι ιδανικότερες με τους ανέμους να γίνονται θυελλώδεις κατά περιόδους και τους αθλητές σε πολλά σημεία να δυσκολεύονται. Ωστόσο, πρόσφεραν θέαμα, με εντυπωσιακά άλματα και ακριβείς φιγούρες κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκε στην πίστα. Αν και η πρώτη διαδρομή του Sanndbech δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς συγκέντρωσε μόλις 14.75 βαθμούς, στη δεύτερη προσπάθεια ο Νορβηγός ήταν εξαιρετικός και με 97.00 βαθμούς κατέκτησε την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα.

Ο συμπατριώτης του Horgmo αν και η πρώτη προσπάθεια έδειχνε ότι είναι ικανή να τους χαρίσει ακόμα και το χρυσό μετάλλιο (94.75) στη δεύτερη δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του (78.25) μένοντας πίσω από τον Sandbech.

Τους δυο Νορβηγούς ακολούθησε ο Αμερικανός Shaun White που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο χαρίζοντας ικανοποίηση στους συμπατριώτες του, έχοντας καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη προσπάθεια, η οποία βαθμολογήθηκε με 90.75.

Από εκεί και πέρα, ένας ακόμα Νορβηγός ο Emil Andre Usletten ο οποίος έχοντας ως καλύτερη βαθμολογία στην δεύτερη διαδρομή (89.75) κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Πέμπτος ήταν ο Αμερικανός Charles Guldemond συγκεντρώνοντας 88.50 στην πρώτη προσπάθεια, ενώ ο Σουηδός Sven Thorgren συμπλήρωσε την πρώτη 6άδα με 85.75 βαθμούς.

Η Ευρώπη είχε την…τιμητική της και στις γυναίκες με την Sarka Pancochova (Τσεχία) να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 92.25 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της τις δύο Ελβετίδες Isabel Derungs και Elena Koenz που συγκέντρωσαν 81.50 και 81.25 βαθμούς αντίστοιχα.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Αμερικανίδα Ty Walker με 78.00 βαθμούς, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η αθλήτρια από την Φινλανδία Enni Rukajarvi με 76.00 βαθμούς, ενώ η κάτοχος της δεύτερης θέσης του πρώτου αγώνα, Cheryl Maas (Ολλανδία) ήρθε πέμπτη με 46.25 βαθμούς.

Η νικήτρια του πρώτου αγώνα της σεζόν στην Cardrona (Ν. Ζηλανδία), Jamie Anderson (ΗΠΑ) έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση με μόλις 45.00 βαθμούς.

Στην όγδοη θέση του τελικού βρέθηκε η επίσης Αμερικανίδα Jessika Jenson που πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην πρώτη προσπάθεια συγκεντρώνοντας 21.50 βαθμούς.