Σκι – Οι Έλληνες χιονοδρόμοι έτοιμοι για μια ακόμη απαιτητική σεζόν

Έπειτα από μια επίπονη, αλλά και παράλληλα πετυχημένη ολυμπιακή χρονιά, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες χιονοδρόμοι φόρεσαν και πάλι τα πέδιλά τους και ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για μία ακόμη απαιτητική σεζόν. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη οργάνωση, ελέω Τιμολέων Τσουρέκα (τεχνικός σύμβουλος Ε.Ο.Χ), ενός ανθρώπου που κάνει τα πάντα για το σκι στη χώρα μας, αλλά και φυσικά όλων των προπονητών και των αθλητών που δείχνουν, από τα πρώτα στάδια της προετοιμασίας ότι έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα θερινού Διάθλου

Πετυχημένη ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θερινού Διάθλου στο Tyumen της Ρωσίας. Οι αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου αγωνίστηκαν σε δύο αγωνίσματα στα 10 και 12, 5 χλμ, με τον Αγγέλη Απόστολο να κάνει την καλύτερη επίδοση στα 12,5 χλμ καταδίωξη στην κατηγορία Εφήβων και να τερματίζει 20ος. Η 20η θέση είναι η καλύτερη θέση Έλληνα αθλητή στην ιστορία του θεσμού και θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη αν ο πρωταθλητής μας είχε καλύτερες βολές (9 ποινές) και μικρότερη ποινή στον χρόνο εκκίνησης. Ο Καραμίχας Κλεάνθης στην κατηγορία αντρών και στο αγώνισμα 12,5 χλμ καταδίωξη ήταν πολύ πιο γρήγορος στο ρόλλερσκι από το αγώνισμα του σπριντ 10 χλμ και με 5 ποινές στην σκοποβολή κατετάγη 39ος.

Ο Απόστολος Αγγέλης δήλωσε μετά τον αγώνα στην ελληνική ομοσπονδία «Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό. Αργήσαμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα αφού είχαμε πολύ λίγες προπονήσεις σε κανονικό πεδίο βολής, προσωπικά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος αλλά μπορούσα και ήθελα κάτι περισσότερο από την 20η θέση . Φέτος έχω δουλέψει πιο σκληρά από κάθε άλλη χρονιά, έχω φιλοδοξίες, αλλά μου λείπει η προετοιμασία σε ‘’κανονικές’’ πίστες και πεδία βολής. Οι εγκαταστάσεις που έχουμε για προπόνηση είναι ανεπαρκείς, είμαστε πολύ πίσω από τις υπόλοιπες χώρες ακόμη και από τις Βαλκανικές».

Προετοιμασία στο Bansko

Πρώτο δείγμα κάτι παραπάνω από θετικό. Αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου η εθνική ομάδα του Διάθλου συμμετέχει σε διεθνή προετοιμασία της IBU μαζί με αθλητές και αθλήτριες από έξι βαλκανικές χώρες. Ουσιαστικά είναι η πρώτη προετοιμασία της περιόδου για την ομάδα Διάθλου αφού τους θερινούς μήνες η προετοιμασία τους έγινε κατά τόπους με τα σωματεία τους. Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι αθλητές Αγγέλης Απόστολος, Καραμίχας Κλεάνθης, Κυριαζής Δημήτριος, Μαυρίδης Νικόλαος και Τσουρέκας Νικόλαος καθώς και οι τεχνικοί Τσουρέκας Τιμολέων και Pankov Bobby.

Με ελληνικό χρώμα το συνέδριο της IBU

Με την συμμετοχή 51 χωρών πραγματοποιήθηκε στο St. Wolfgang της Αυστρίας το συνέδριο της IBU το οποίο ξεκίνησε τις 4 και ολοκληρώθηκε τις 8 Σεπτεμβρίου 2014. Την χώρας μας και την ΕΟΧ εκπροσώπησαν οι Σμυρναίος Γεώργιος, αντιπρόεδρος ΒΑ και Τσουρέκας Τιμολέων, τεχνικός σύμβουλος ΕΟΧ.

Εκτός από τις αρχαιρεσίες που ανέδειξαν το νέο ΔΣ της IBU, στο οποίο θα υπάρχουν μόνο δύο νέες προσθήκες νέων μελών, την ελεγκτική και την τεχνική επιτροπή αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

*Εισαγωγή συστήματος υπολογισμών βαθμών στους μεγάλους αγώνες (OG, WCH, WC, IBUCups, Y & JWCH) στα πρότυπα της FIS (2015-16)

*Αλλαγή στα quota συμμετοχής των χωρών με στόχο τη συμμετοχή αθλητών με πολύ καλούς βαθμούς στους αγώνες χωρίς να υπολογίζεται η κατάταξη της χώρας του. (2015-16)

*Εισαγωγή διεθνών αγώνων κατηγοριών Εφήβων – Νεανίδων: Junior IBUCups (2015-16)

*Εισαγωγή στο πρόγραμμα αγώνων του αγωνίσματος Mix Relay με ένα αθλητή και μια αθλήτρια. (2014-15)

*Αύξηση 25% της χρηματοδότησης συμμετοχής των αθλητών (2014-15)

*Αύξηση 50% της χρηματοδότησης των προγραμμάτων ανάπτυξης των μικρών χωρών (2015-16)

Οι λίστες των Προ-Εθνικών Ομάδων

Στις παρακάτω λίστες μπορείτε να δείτε τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους τεχνικούς υπεύθυνους των Προ-Εθνικών Ομάδων των Βόρειων Αθλημάτων, αλλά και της Προ-Εθνικές και επίλεκτες ομάδες Αλπικών Αγωνισμάτων για τη σεζόν 2014-15.

Προ-Εθνικές Ομάδες ΒΑ

Τεχνικοί υπεύθυνοι

1.Τσουρέκας Τιμολέων

2. Pankov Borislav

3. Ξάνθης Κυριακός

Ομάδα Α (άνδρες)

Αγγέλης Α. (1993)                   ΜΕΤ

Καραμίχας Κ. (1988)               ΜΕΤ

Ομάδα Β (έφηβοι-νεανίδες)

Παπάσης Γ. (1996)                 ΜΕΤ

Κυριαζής Δ. (1994)                 ΒΟΛ

Κυριακίδης Κ. (1996)             ΝΑΟ

Τσουρέκας Ν. (1999)             ΜΕΤ

Μαυρίδης Γ. (1995)               ΔΡΑ

Τσακίρη Μ. (1997)                 ΔΡΑ

Νιμπήτη Γ. (1997)                 ΝΑΟ

Ομάδα Γ (Π2-Κ2)

Μάκης Ι. (1998)                     ΝΑΟ

Σεραφείμ Α. (1998)                 ΝΑΟ

Μπατσής Δ. (1998)                 ΝΑΟ

Παπάσης Π. (2000)                 ΜΕΤ

Κουσουρέτας Ν.(2000)           ΦΛΩ

Αναστασιάδου Ε. (2000)         ΝΑO

Τζουβάρα X (1998)                 ΝΑΟ

ΠΡΟ-Εθνικές Ομάδες Αλπικών Αγωνισμάτων

Α Ομάδα Ανδρών            

Αντωνίου Ιωάννης ΚΑΡ

Βαλκαρέτζι Μασσιμιλιανο ΘΕΣ

Πρώιος Ιωάννης ΟΡΕ

Β Ομάδα Ανδρών  

Συκαράς Κων/νος    ΑΡΑ

Δέλλιος Μιχάλης   ΕΣΠ

Γ Ομάδα Ανδρών (1997)      

Τότσικας Νικόλαος    ΓΡΕ

Στοΐδης Γεώργιος  ΕΣΠ

Μπακαλιός Δημήτριος      ΝΑΟ

Γραμμένος Πέτρος          ΕΣΠ

Ομάδα Γυναικών

Ράλλη Σοφία          ΝΑΟ

Σαμαρινού Μαρία            ΕΔΕ

Γκόγκου Αναστασία            ΘΕΣ

Επίλεκτοι Αγόρια (1998-99)  

Παπαπαναγιώτου Παναγιώτης     ΒΟΛ

Μάντσιος Βασίλειος         ΝΑΟ

Ιπλικτσόγλου Νικόλαος   ΘΕΣ

Αντωνίου Παναγιώτης      ΚΑΡ

Δημητριάδης Δημήτρης ΚΑΣ

Μακρυγιάννης  Αγησίλαος            ΒΟΛ

Επίλεκτες Κορίτσια (1998-99)    

Μάντσιου Αναστασία        ΝΑΟ

Ευαγγελοπούλου Μαρια  ΒΟΛ

Τζιούφα  Αικατερίνη           ΓΡΕ

Μαρμαρέλλη Φανή          ΣΕΡ

Κυρίτση Αρίστη       ΕΣΠ

Κουρτίδου Παρασκευή      ΕΣΠ