Σκι – Αγώνα δρόμου κάνει η Chemmy Alcott για το Sochi

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για την Lindsey Vonn της Μ. Βρετανίας. Η Chemmy Alcott μπορεί να μην διαθέτει το παλμαρέ της Αμερικανίδας, ωστόσο πρόκειται για μία εξαιρετική αθλήτρια η οποία είναι από τις μεγάλες ελπίδες της Μ. Βρετανίας ακόμα και για κάποιο μετάλλιο.

Η 31χρονη είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αγώνα του Lake Louise το 2010, όπου και υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο δεξί πόδι. Ωστόσο η ατυχία δεν έλεγε να την εγκαταλείψει εκεί καθώς τον περασμένο Αύγουστο έσπασε και πάλι το πόδι της με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνων για μεγάλο διάστημα.

Η Alcott βρίσκεται στο στάδιο αποκατάστασης στην Αυστρία και οι γιατροί της ομάδας περιμένουν με αγωνία το ντεμπούτο της το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Cortina d’ Ampezzo (16 Ιανουαρίου) στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Βρετανίδα σε σημερινές δηλώσεις της στην εφημερίδα Evening Standard τόνισε ότι αισθάνεται ακριβώς όπως και η Vonn πριν από την ανακοίνωσης της τελευταίας για την οριστική αποχώρηση από τους Αγώνες του Sochi.

«Η χθεσινή μου ημέρα ήταν σε πλήρη αντίθεση με εκείνη της Lindsey Vonn, η οποία αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω των δικό της προβλημάτων», είπε μεταξύ άλλων η Alcott. Όσο για τη συμμετοχή της στο Sochi συμπλήρωσε: «Είναι ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο. Χθες ένιωσα πολύ καλύτερα. Περιμένω με αγωνία τον αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο ο οποίος θα δείξει στο κατά πόσο έτοιμη είμαι».