Σκάκι – EIWC 2014: Προβάδισμα για την Gunina

Plovdiv, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ–  Ανακατατάξεις είχαμε στην κορυφή της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Ατομικού Πρωταθλήματος Γυναικών μετά την ολοκλήρωση του έκτου γύρου. Kερδισμένη βγήκε η GM Valentina Gunina, η οποία επικράτησε της GM Nana Dzagnidze (νούμερο ένα στο ταμπλό) εκματαλλευόμενη παράλληλα, με τον καλύτερο τρόπο, την απώλεια βαθμών της IM Lilit Mkrtchian, που ήρθε ισόπαλη με την WGM Karina Horowska, αλλά και την ισοπαλία της WGM Olga Girya με την GM Natalia Zhukova.

Με τη νίκη της αυτή η Ρωσίδα βρίσκεται πλέον μόνη στην πρώτη θέση και παίρνει σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ για την επόμενη δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στην Ουκρανή GM Natalia Zhukova.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η GM Valentina Gunina ανέκαμψε μετά από τον πρώτο γύρο και την ισοπαλία που είχε κόντρα στην WGM Irina Ionescu (Ρουμανία) και με πέντε διαδοχικές νίκες έχει βρεί στην πρώτη θέση και πλέον φαντάζει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.

Ισόπαλη η ελληνική αναμέτρηση

Από ελληνικής πλευράς είχαμε την αναμέτρηση της WFM Αναστασίας Αβραμίδου απέναντι στην WIM Κατερίνα Παυλίδου. Η ελληνική «κόντρα» δεν έβγαλε νικήτρια με τις δύο εξαιρετικές Ελληνίδες να έρχονται ισόπαλες.

Με 0.5 έφυγε από την αναμέτρηση απέναντι στην Karina Azimova (Ρωσία) και η WFM Σταυρούλα Τσολακίδου, ενώ η WGM Μαρία Κουβάτσου ηττήθηκε στο παιχνίδι με την δυνατή WIM Judith Fuchs.

Στη βαθμολογία η WFM Αναστασία Αβραμίδου έχει 2.5 βαθμούς και βρίσκεται στην 76η θέση. Τους ίδιους βαθμούς έχει και η WIM Κατερίνα Παυλίδου καταλαμβάνοντας την 89η θέση, ενώ η WFM Σταυρούλα Τσολακίδου και η WGM Μαρία Κουβάτσου έχουν από 2.0 βαθμούς και βρίσκονται στην 91η και 101η θέση αντίστοιχα.

Αποτελέσματα έκτου γύρου
Βαθμολογία έκτου γύρου