Σερί εξαιρετικών εμφανίσεων για τον Ζήση Σούλιο!

Το μέλλον της ελληνικής ποδηλασίας πίστας είναι εδώ και έχει όνομα. Ο Ζήσης Σούλιος ένα μήνα μετά από την τεράστια επιτυχία και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας στην Πορτογαλία, πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 7η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Γλασκόβη.

Ο αθλητής του Π.Ο. Καρδίτσας αγωνίστηκε στη δεύτερη προκριματική σειρά, όπου και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό τερματίζοντας στην 8η θέση. Στο μεγάλο τελικό ο Σούλιος πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και πάλεψε μέχρι το τέλος για να ανέβει και πάλι στο βάθρο, ωστόσο ολοκλήρωσε την προσπάθεια του καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε ο Γερμανός Manuel Porzner, ενώ ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο Joshua Haggerty (Ν. Ζηλανδία). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Cristian Cornejo από τη Χιλή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ρώσος Maxim Andreev (αγωνίστηκε μαζί με τον Σούλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) πήρε τη 10η θέση, ενώ ο κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Emanuel Alves Oliveira (Πορτογαλία) τερμάτισε στην 17η θέση.

Ο Ζήσης Σούλιος αγωνίστηκε και στους πόντους στην δεύτερη προκριματική σειρά, όμως παρά τη μεγάλη του προσπάθεια δεν κατάφερε να μπει μέσα στην πρώτη δεκάδα που οδηγούσε στον τελικό παίρνοντας την 14η θέση.