Σαλαμίνια 2013: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν στο othersportsnews.gr οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στον αγώνα της τελευταίας σειράς του ΜΤΒ ΚΥΠΕΛΛΟ XCO ΠΡΩΤΕΑ που διεξήχθη την Κυριακή (06.10) στα Κανάκια Σαλαμίνας.

Οι αθλητές, στάθηκαν στην εξαιρετική διαδρομή και στην πολύ καλή διοργάνωση των αγώνων, ευχήθηκαν να υπάρξουν ακόμα περισσότερες διοργανώσεις στο μέλλον, ενώ μίλησαν και για τους μελλοντικούς προσωπικούς τους στόχους.

Για την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται, πάρα το γεγονός ότι η χρονιά φτάνει στο τέλος της μίλησε ο Βασίλης Σημαντηράκης. Ο ποδηλάτης του Κρόνου, που τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία των Ανδρών, έκανε λόγο για την διαδρομή και τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκειά της. «Μπορεί να βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς, αλλά έχω ξεκουραστεί αρκετά, οπότε είμαι ακόμα «φρέσκος». Τη συγκεκριμένη διαδρομή την είχα κάνει και πέρσι στο τοπικό. Έχει πολύ ανηφόρα, δεν είναι τόσο τεχνική όπως τις άλλες φορές, αλλά έχει δύσκολη κατηφόρα. Θεωρώ ότι οι πέντε γύροι (αντί για έξι) ήταν αρκετοί, καθώς όπως είπα έχει αρκετή ανηφόρα και το τοπίο ξεκαθαρίζει και είναι πολύ πιθανόν ο άλλος γύρος να ήταν άνευ ουσίας».

Η Κυπελλούχος στην κατηγορία των Γυναικών και αθλήτρια του Πανερυθραϊκού Σαμπρίνα Τβισς έκανε αναφορά στις ιδανικές συνθήκες που έγιναν οι αγώνες, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διαδρομή. «Ο αγώνας ήταν άψογος. Ευτυχώς ο καιρός μας βοήθησε αρκετά, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε κρυώσει αρκετά, αλλά σήμερα ήταν ιδανικός. Η διαδρομή ήταν τέλεια, αρκετά τεχνική και όχι πολύ δύσκολη, ωστόσο πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν ακόμα γύρο και αντί για τρεις να τρέξουμε τέσσερις, θα ήταν ό, τι έπρεπε».

Πολύ ικανοποιημένη φάνηκε από τη διαδρομή η νικήτρια της κατηγορίας των Γυναικών και πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ΜΤΒ Βάσω Λαζοπούλου. «Καταρχήν ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τη διαδρομή. Ήταν πολύ τεχνική και για το επίπεδο της Ελλάδας ήταν εξαιρετική. Πιστεύω ότι οι τρεις στροφές ήταν ιδανικές, γιατί δεν «σκάσαμε» και βγήκαν πολύ άνετα. Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Γιάννη Παττέ (πρόεδρος του Α.Σ Πρωτέα και έφορος της Εθνικής ομάδας ΜΤΒ), ο οποίος κάνει μεγάλη προσπάθεια να στείλει σε διοργανώσεις του εξωτερικού την Εθνική ομάδα ΜΤΒ και ειδικά Γυναίκες, κάτι που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια».

Στο othersportsnews.gr μίλησε και ο ποδηλάτης του Πρωτέα, Σωτήρης Κατσικάρος που παρά τη 2η θέση στον αγώνα της Κυριακής κατέκτησε το Κύπελλο στην κατηγορία των Εφήβων. «Ήταν μια καλή διαδρομή, με αρκετά τεχνικά κομμάτια και ήθελε μεγάλη προσπάθεια. Το ότι έκοψαν τον ένα γύρο από μια μεριά ήταν καλό, ωστόσο προσωπικά θα μπορούσα να βγάλω και τους πέντε γύρους. Από εδώ και πέρα θα προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για να παρουσιαστώ έτοιμος για το Πανελλήνιο».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγοριά των Παίδων, Μάρκος Κουφοπαντελής μίλησε στο othersportsnews.gr για τις εντυπώσεις του από τον αγώνα. Ο πρωταθλητής Ελλάδος, Κυπελλούχος της διοργάνωσης, αλλά και νικητής στον συγκεκριμένο αγώνα δήλωσε: «Σίγουρα θα είχαμε ευχαριστηθεί λίγο παραπάνω αν τρέχαμε ένα γύρο ακόμα. Η διαδρομή, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή των αγώνων ο κ. Γιάννης Παττές την είχαμε διαλέξει εγώ με τον Στέφανο (Βασιλαντωνάκη) για να ξαναγίνει, καθώς μας άρεσε πολύ και ελπίζουμε στο μέλλον να την τρέξουμε και πάλι. Από εδώ και πέρα συνεχίζω δυνατά, με αρκετή δουλειά στο ποδήλατο, χωρίς φυσικά να παραμελήσω τις υποχρεώσεις μου για το σχολείο και να προσπαθήσω να κάνω ό, τι καλύτερο για την επόμενη χρονιά».

Στην ίδια κατηγορία εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση και του Ορφέα Συρίγου. Ο ποδηλάτης του Ερμή τερμάτισε δεύτερος και μίλησε για την περιπέτεια που είχε στον αγώνα. «Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι ο αγώνας θα είχε τόσο θετική έκβαση για μένα, ωστόσο παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισα τελικά τα κατάφερα. Ήταν ένας δύσκολος και απαιτητικός αγώνας με τον ανταγωνισμό να είναι υψηλού επιπέδου. Ήμουν σε αρκετά καλή κατάσταση και ευτυχώς όλα πήγαν καλά, παρά το γεγονός ότι είχα πρόβλημα με το ποδήλατο (έσπασε η αλυσίδα), όμως μπόρεσα να το ξεπεράσω με αποτέλεσμα να πάρω μια πολύ καλή θέση».

Τρίτος στους Παίδες ήταν ο ποδηλάτης του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Ζούμας, ο οποίος κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια κερδίζοντας μια θέση στο βάθρο. «Όλα πήγαν καλά. Δεν το περίμενα ότι θα βρεθώ στην 3η θέση, καθώς ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος, με δύσκολα περάσματα. Η διοργάνωση ήταν φοβερή με μια πολύ καλή διαδρομή, χωρίς να χαθούμε, χωρίς ατυχήματα κάτι που είναι πολύ σημαντικό και πραγματικά το ευχαριστήθηκα».

Εντυπωσιασμένος με τη διαδρομή ήταν και ο ποδηλάτης του Κρόνου Βασίλης Ζιάκας, ο οποίος κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Παμπαίδων. «Ήταν από τις καλύτερες διαδρομές που έχει κάνει σε αυτή τη σειρά των αγώνων ο Πρωτέας και το λέω αυτό, καθώς τα τεχνικά μέρη που είχαν βάλει σήμερα στη διαδρομή της κατηγορίας, όπως και τα ανηφορικά ήταν εξαιρετικά. Μπορεί να μας δυσκόλεψαν λίγο, όμως προσωπικά πιστεύω ότι είχα κάνει μια σωστή προετοιμασία για τον συγκεκριμένο αγώνα και όλα πήγαν πολύ καλά.

Εύχομαι και την επόμενη χρονιά να γίνει κάτι παρόμοιο και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, έτσι ώστε να βλέπουμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε, να μπορούμε να διορθώνουμε τα όποια πιθανά μας λάθη και φυσικά να παίρνουμε εμπειρίες από αγώνες. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς και ο Πρωτέας με αυτές τις διοργανώσεις μας βοηθάει πάρα πολύ».

Στο otherportsnews.gr μίλησε και η εντυπωσιακή Αθηνά Ζώη, η οποία πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Πανκορασίδων τρέχοντας με τα χρώματα της ΑΕΚ. «Στην αρχή της διαδρομής υπήρχαν αρκετές δυσκολίες στην ανηφόρα, κάτι που σε ανάγκαζε να κατέβεις από το ποδήλατο, καθώς ήταν αδύνατο να ανέβεις όλα τα μονοπάτια χωρίς να γίνει αυτό. Γενικά ήταν μια διαδρομή που ήθελε αρκετή τεχνική και πιστεύω ότι ήταν καλύτερο το γεγονός ότι τρέξαμε δύο αντί για τρεις στροφές».

Για τη νίκη της στην κατηγορία Μίνι Μικρά μας μίλησε και η αθλήτρια της ΑΕΚ Κωνσταντίνα Καραμπάτου. «Η διαδρομή μπορώ να πω ότι ήταν εύκολη και προσωπικά μπορώ να πω ότι δεν με δυσκόλεψε καθόλου. Δεν θα είχα πρόβλημα να τρέξω άλλον ένα γύρο καθώς είχα πάρει τη διαφορά που χρειαζόμουν. Την επόμενη χρονιά θα αλλάξω κατηγορία (Μίνι Μεγάλα) και ελπίζω να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ».