Σαλαμίνια 2013: Η διαδρομή μέσα από χάρτες

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για το 4ο ΜΤΒ Κύπελλο XCO ΠΡΩΤΕΑ που διεξάγεται στα Κανάκια της Σαλαμίνας (Κυριακή 06.10), το οποίο και διοργανώνει ο Α.Σ. Πρωτέας σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π με την έγκριση της τεχνικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς είναι ο τελευταίος της σειράς, όπου και θα προκύψουν οι τελικοί νικητές. Το othersportsnews.gr σας παρουσιάζει τη διαδρομή που θα διανύσουν οι αθλητές μέσα από χάρτες και υψομετρικά σε όλες τις κατηγορίες.

Η αρχή των αγώνων θα γίνει στις 10.00 με τις κατηγορίες Μίνι. Τόσο στα «μικρά» όσο και στα «μεγάλα» Μίνι η απόσταση θα είναι 1.800μ. και θα γίνουν δύο στροφές στην μικρή υποκατηγορία και τρεις στη μεγάλη. Αντίθετα στην κατηγορία των Παμπαίδων-Πανκορασίδων, που θα αγωνιστούν στις 10.30, η απόσταση θα είναι 3.300μ. και θα γίνουν τρεις στροφές.

Στις 11.00 είναι η σειρά των Γυναικών-Νεανίδων-Κορασίδων-Παίδων, όπου θα αγωνιστούν σε μια απόσταση 5.000μ., όπου θα γίνουν τέσσερις στροφές, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με τις κατηγορίες Ανδρών-Εφήβων, οι οποίες θα διανύσουν την ίδια απόσταση (5.000μ.), αλλά θα κάνουν 5 στροφές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρώτος νικητής, όπως και σε όλες τις σειρές που έχουν προηγηθεί, παίρνει 50 βαθμούς, ο δεύτερος 40, ο τρίτος 35, ο τέταρτος 25, ο πέμπτος 18, ο έκτος 15, ο έβδομος 12, ο όγδοος 10, ο ένατος 8 και ο δέκατος 6 βαθμούς.

Το othersportsnews.gr θα βρεθεί, όπως έχει προαναγγείλει, στη Σαλαμίνα για να καλύψει από κοντά το φινάλε της διοργάνωσης, ενώ θα μεταφέρει τις εξελίξεις των αγώνων Live μέσω του λογαριασμού twitter https://twitter.com/othersportnews.