Ρόλλερσκι – Roller Ski World Cup: Becchis και Claudi πήραν τη νίκη στο σπριντ

Oroslavje, Κροατία– Με το σπριντ σε άνδρες και γυναίκες συνεχίστηκε το παγκόσμιο κύπελλο ρόλλερσκι στην πόλη Oroslavje στην Κροατία με τον Ιταλό Emanuele Becchis να επικρατεί στους άνδρες και την Γερμανίδα Kira Claudi να υπερέχει στις γυναίκες.

Στην κατηγορία των ανδρών ο 21χρονος Ιταλός Emanuele Becchis ήταν αρκετά πιο γρήγορος από τον Ρώσο Dmitry Voronin, απέναντι στον οποίον επικράτησε στον τελικό κατακτώντας τους πρώτους 100 βαθμούς στη διοργάνωση.

Στον μικρό τελικό τη νίκη πήρε ο Νορβηγός Soegen Ludvig Jensen κόντρα στον Ιταλό Alessio Berlanda, ενώ την πρώτη 8αδα συμπλήρωσαν οι Ragnar Andersen (Νορβηγία), Jostein Olafsen (Νορβηγία), Emanuele Sbabo (Ιταλία) και Andrey Melikov (Ρωσία).

Στην κατηγορία των γυναικών η Γερμανίδα Kira Claudi πήρε τη ρεβάνς από τη Σουηδή Sundin Marika για την 5η θέση στη μαζική εκκίνηση στην πρεμιέρα, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Valiantsina Kaminskaja (Λευκορωσία), η οποία κέρδισε την Linn Soemskar (Σουηδία), κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στην πρώτη 8άδα βρέθηκαν οι Alena Prochazkova (Σλοβακία), Nina Broznic (Κροατία), Margarita Voronina (Ρωσία) και Maria Privezentseva (Ρωσία).

Η πρώτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου ρόλλερσκι θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα των 7χλμ. και στις δύο κατηγορίες.