Ρόλλερσκι – Χάλκινο μετάλλιο για την Χριστίνα Κιουρκενίδου στο Βαλκανικό Κύπελλο Ρόλλερσκι στη Βουλγαρία

Με τον καλύτερο τρόπο, από ελληνικής πλευράς, ολοκληρώθηκε στην πόλη Bansko της Βουλγαρίας το Βαλκανικό Κύπελλο Διάθλου με Ρόλλερσκι, στο οποίο συμμετείχαν, εκτός από τη χώρα μας, οι Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σκόπια.

Η Χριστίνα Κιουρκενίδου πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, στο αγώνισμα της καταδίωξης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο καλύπτοντας τα 10χλμ. σε χρόνο 45:11,9 έχοντας πέντε άστοχες βολές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κιουρκενίδου, μαζί με την Betina Blagoeva (Βουλγαρία) είχαν τις λιγότερες χαμένες βολές απ’ όλα τα κορίτσια στον αγώνα καταδίωξης.

Η αθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας και φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Σερρών, μπορεί να έχασε σημαντικό έδαφος στη δεύτερη επίσκεψή της στο πεδίο βολής (θέση πρηνηδόν) , αστοχώντας σε δύο βολές (ποινή 500 μέτρων), ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος, έχοντας από μία άστοχη βολή στις επόμενες δύο επισκέψεις της στο πεδίο βολής (όρθια και πρηνηδόν θέση).

«Γνώριζα ότι αν πήγαινα καλά θα είχα μία θέση στα μετάλλια», δήλωσε στο othersportsenews.gr η Χριστίνα Κιουρκενίδου. «Γενικά στον αγώνα ήμουν πολύ καλά, ένιωθα δυνατή και είχα και αρκετά καλές βολές οπότε πίστεψα ότι θα ήμουν μέσα στην τριάδα. Σε κάποια στιγμή έμεινα πίσω λόγω των δύο χαμένων βολών που μου κόστισαν δυο γύρους ποινής, ωστόσο κατάφερα να ανακάμψω και να μπω μέσα στα μετάλλια».

Πολύ καλή εμφάνιση από τη Μαρία Τσακίρη

Η δεύτερη εκπρόσωπος για τη χώρα μας ήταν η Μαρία Τσακίρη η οποία έκανε κι αυτή μια πολύ καλή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση. Η Τσακίρη ξεκίνησε με τρεις χαμένες βολές στην όρθια θέση, ωστόσο στη συνέχεια βελτιώθηκε.

Στην δεύτερη επίσκεψή της στο πεδίο βολής (θέση πρηνηδόν) είχε μόλις μία άστοχη βολή πραγματοποιώντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς απ’ όλες τις αθλήτριες μόνο η Betina Blagoeva είχε ολοκληρώσει τις βολές της χωρίς γύρο ποινής.

Καθοριστικό σημείο για την Ελληνίδα αθλήτρια ήταν οι τέσσερις χαμένες βολές, σε όρθια θέση, που της κόστισε σε χρόνο, ενώ στην τελευταία της προσπάθεια (θέση πρηνηδόν) είχε τρεις χαμένες βολές, τερματίζοντας σε χρόνο 58:29.8.

Το χρυσό μετάλλιο στη Ρωσία

Νικήτρια στο αγώνισμα της καταδίωξης αναδείχθηκε η Ρωσίδα Anastasia Pashkova με χρόνο 38:42.7 με επτά χαμένες βολές, ενώ ακολούθησε η επίσης Ρωσίδα Viktoria Mardanova που είχε χρόνο 42:15,9, αλλά και δέκα χαμένες βολές!

Πολύ καλή εμφάνιση και στο σπριντ

Οι Ελληνίδες αθλήτριες πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και στο αγώνισμα των 7,5χλμ σπριντ με την Κιουρκενίδου να καταλαμβάνει την έκτη θέση με χρόνο 30:42,5 έχοντας τέσσερις χαμένες βολές, όλες στην πρώτη επίσκεψή της στο πεδίο βολής. «Στο σπριντ δεν είμαι και τόσο ικανοποιημένη με τον εαυτό μου», θα πει η αθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας. «Ξεκίνησα άσχημα με τέσσερις χαμένες βολές στην πρώτη μου προσπάθεια και για να πω την αλήθεια απογοητεύτηκα. Ωστόσο δεν το έβαλα κάτω και συνέχισα τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση».

Στη δεύτερη επίσκεψή της στο πεδίο βολής η Κιουρκενίδου ήταν αλάνθαστη και με χρόνο 30:42,5 πλασαρίστηκε στην έκτη θέση. Τεράστια προσπάθεια κατέβαλε και η Μαρία Τσακίρη η οποία στις πρώτες βολές είχε δύο άστοχες, ενώ ακολούθησαν άλλες τέσσερις άστοχες στην δεύτερη φορά που πήγε στο πεδίο βολής. Ο χρόνος της ήταν 34:32,8 φέρνοντάς την στην 10η θέση της κατάταξης.

Και πάλι Pashkova…

Όπως και στο αγώνισμα της καταδίωξης, έτσι και σε αυτό του σπριντ η Anastasia Pashkova κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο έχοντας χρόνο 26:38,9 και τρεις χαμένες βολές. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Stefani Popova επίσης με τρεις χαμένες βολές, και χρόνο 27:45,0, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Ρωσίδα Viktoria Mardanova που έκανε 28:06,4 έχοντας παράλληλα επτά χαμένες βολές.