Ρόλλερσκι – Το άθλημα «εισβάλλει» και στο Πακιστάν

Ο γραμματέας της SFP, Mussarat Ali, δήλωσε ότι ήρθε η στιγμή για τους Πακιστανούς αθλητές να αποκτήσουν την ευκαιρία και να ασχοληθούν με το άθλημα σε επαρκείς εγκαταστάσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ομοσπονδία ασχολείται με την απόκτηση επαρκούς εξοπλισμού ενώ ζήτησε από τη διεθνή ομοσπονδία, την FIS, να προτείνει έναν προπονητή που θα έχει θετική επίδραση στην εξέλιξη των αθλητών.

«Θέλουμε να διοργανώσουμε αγώνες ρόλλερσκι στη χώρα, ελπίζουμε να το κάνουμε από τον Σεπτέμβριο και μετά», είπε ο Ali στην Express Tribune. «Στείλαμε μία επιστολή στην επιτροπή της FIS πριν από τρεις ημέρες ζητώντας έναν προπονητή και τον αναγκαίο εξοπλισμό».

Ο Ali τόνισε ότι το ρόλλερσκι είναι ένα διεθνές άθλημα στο οποίο κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές χώρες ίσως όμως στο μέλλον το Πακιστάν να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου. «Καταβάλουμε προσπάθειες επειδή οι Πακιστανοί έχουν τις δυνατότητες να τα πάνε καλά σε αυτό το άθλημα. Ίσως στο μέλλον και με τις προσπάθειές μας να κερδίσουμε και το παγκόσμιο κύπελλο».

Ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε ότι το ρόλλερσκι θα προσελκύσει περισσότερους αθλητές σε σχέση με τα άλλα αγωνίσματα του σκι. «Περισσότερος κόσμος θα στραφεί προς το ρόλλερσκι σε σύγκριση με το αλπικό επειδή οι εγκαταστάσεις θα είναι διαθέσιμες προς αυτούς τους ανθρώπους στην πόλη τους, ενώ παράλληλα πρόκειται για μία δραστηριότητα που μπορεί να εξασκηθεί όλο το χρόνο».

Μετά το Islamabad, η ομοσπονδία σχεδιάζει να εισάγει το άθλημα και στις άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Karachi και το Lahore.