Ρόλλερσκι – Εντυπωσίασαν Αγγέλης, Τσακίρη και Τσουρέκας

ΝΑΟΥΣΑ– Για μία ακόμη χρονιά η Ναόουσα διοργάνωσε τον αγώνα πρωταθλήματος στο Ρόλλερσκι, μια διοργάνωση που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο και που γίνεται στο πλαίσιο προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών για τη νέα σεζόν που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο στα 10χλμ. ανάβασης, όσο και στο σπριντ, ήταν ο Απόστολος Αγγέλης, ο οποίος κατέκτησε και τις δύο διαδρομές. Στην κατηγορία των γυναικών η Μαρία Τσακίρη αναμένεται να είναι για μια ακόμη σεζόν στην κορυφή, κάτι που απέδειξε και στο διήμερο στη Νάουσα παίρνοντας την πρώτη θέση και στις δύο διαδρομές.

Από τις μικρές ηλικίες (κατηγορία παίδων) τη διαφορά έκανε ο Νίκος Τσακίρης, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στα 3χλμ. ανάβασης, ενώ ήταν πρώτο και στο σπριντ. Στις κορασίδες εξαιρετικές ήταν οι Παρασκευή Βέλλιου και Ελισάβετ Αναστασιάδου οι οποίες μοιράστηκαν την πρώτη θέση στις δύο διαδρομές, σε μια κατηγορία η οποία ήταν από τις πιο αμφίρροπες στο πρωτάθλημα.

Κυριάρχος ο Αγγέλης

Στα 10χλμ. ανάβασης ο Απόστολος Αγγέλης κατάφερε να επικρατήσει, αν και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος καθώς ο Έλληνας αθλητής είχε να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολους αντιπάλους, όπως ο Κλεάνθης Καραμίχας και ο Δημήτρης Κυριαζής.

Ο αθλητής του Μετσόβου ολοκλήρωσε την απόσταση των 10χλμ. σε χρόνο 29:56.1 έχοντας διαφορά από τον δεύτερο Καραμίχα 04:11.2. Για τη δεύτερη θέση έγινε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Καραμίχα και Κυριαζή με τον πρώτο να τερματίζει σε 34:07.3 κατακτώντας την δεύτερη θέση. Ο χρόνος για τον Δημήτρη Κυριαζή ήταν 34:31:2.

Από εκεί και πέρα πολύ καλή παρουσία είχε και ο αθλητής της Νάουσας Κωνσταντίνος Κυριακίδης, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους θεατές, λίγο πιο…θερμά, ολοκληρώνοντας σε 39:32.1 κατακτώντας την 4η θέση.

Αμέσως πιο κάτω ήταν ο Πέτρος Παλουκίδης (Βέροια) με χρόνο 41:16.8, ενώ στην 6η θέση βρέθηκε ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος της Νάουσας που τερμάτισε σε χρόνο 47:51.1.

Στο σπριντ ο Αγγέλης ήταν και πάλι ο μεγάλος νικητής αν κι αυτή τη φορά στάθηκε λίγο τυχερός, καθώς Κυριαζής και Καραμίχας που ακολουθούσαν από κοντά, συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να κάνουν το έργο του Αγγέλη λίγο πιο εύκολο.

Από αυτή την άτυχη στιγμή επωφελήθηκε και ο Κωνσταντίνος Κυριακίδης ο οποίος κατέλαβε την 2η θέση, ενώ την τρίτη πήρε ο ένας εκ των δύο άτυχων της ημέρας Δημήτρης Κυριαζής.

Από εκεί και κάτω ακολούθησαν οι Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κλεάνθης Καραμίχας και Πέτρος Παλουκίδης.

Στη γενική βαθμολογία ο Αγγέλης ήταν πρώτος με 20 βαθμούς, ενώ τον ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Κυριακίδης (12), Δημήτρης Κυριαζής (12), Κλεάνθης Καραμίχας (10), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (5) και Πέτρος Παλουκίδης (3).

«Έλαμψε» και πάλι η Μαρία Τσακίρη

Στην κατηγορία των γυναικών η Μαρία Τσακίρη ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια τόσο στην ανάβαση όσο και στο σπριντ. Στα 5χλμ. ανάβασης η Τσακίρη τερμάτισε στην πρώτη θέση, δείχνοντας μεγάλη βελτίωση στο τεχνικό κομμάτι, τερματίζοντας σε χρόνο 24:14.8.

Πίσω από την Δραμινή αθλήτρια, βρέθηκε η εξίσου εξαιρετική Γεωργία Νιμπίτη (Νάουσα) η οποία πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 29:46.7. Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε η Βηθλεέμ Παπακοσμά (Φλώρινα) με 31:07.3, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε μια ακόμη αθλήτρια από τη Δράμα, η Παναγιώτα Κωνσταντινίδου με 32:34.7.

Στο σπριντ δεν είχαμε αλλαγές όσο αφορά τις δύο πρώτες θέσεις με την Τσακίρη να είναι στην πρώτη θέση και την Νιμπίτη στη δεύτερη, ενώ η Κωνσταντινίδου πήρε την τρίτη θέση, με την Παπακοσμά να μένει εκτός τριάδας καθώς δεν κατάφερε να τερματίσει. Στη γενική η Τσακίρη πήρε τους 20 βαθμούς, ενώ Νιμπίτη και Κωνσταντινίδου είχαν από 16 και 10 βαθμούς αντίστοιχα.

Εξαιρετικός ο Τσουρέκας, «θρίλερ» στις κορασίδες

Στις πιο μικρές ηλικίες, όπου είχαμε και τις περισσότερε συμμετοχές την παράσταση στους παίδες «έκλεψε» ο Νίκος Τσουρέκας, ο οποίος μετά από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια κατέκτησε την πρώτη θέση στα 3χλμ. ανάβασης με χρόνο 09:30.2.

Πίσω από τον αθλητή του Μετσόβου και με λιγότερο από ένα λεπτό διαφοράς (00:54.8), βρέθηκε ο Δραμινός Νίκος Μαυρίδης με χρόνο 10:25.0, όντας πιο γρήγορος από τον Παναγιώτη Παπάση που ήρθε τρίτος με 10:44.0.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν τρεις αθλητές από τη Νάουσα. Ο λόγος για τους Γιάννη Μάκη, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 11:00.8, στην 5η θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Μπατσής με 11:04.3, ενώ την 6η θέση κατέλαβε ο Αργύρης Σεραφείμ με χρόνο 11:24.3.

Στο σπριντ η κορυφή δεν άλλαξε με τον εντυπωσιακό Νίκο Τσουρέκα να τερματίζει και πάλι πρώτος. Εξαιρετική προσπάθεια κατέβαλε και ο Παναγιώτης Παπάσης που ήρθε δεύτερος με τους αθλητές του Μετσόβου να κάνουν το 1-2. Στην τρίτη βρέθηκε ο Ναουσαίος Δημήτρης Μπατσής, ενώ την βαθμολογούμενη εξάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Κουσουρέτας (Φλώρινα), Νίκος Μαυρίδης (Δράμα) και Γιάννης Μάκης (Νάουσα).

Στη γενική βαθμολογία ο Τσουρέκας πήρε τους 20 βαθμούς, ο Παπάσης είχε 14, ο Μαυρίδης είχε 10, ενώ ακολούθησαν οι Μπατσής (8), Μάκης (5), Κουσουρέτας (4) και Σεραφείμ με έναν βαθμό.

Δραματική ήταν η εξέλιξη στην κατηγορία των κορασίδων, με την Παρασκευή Βέλλιου να κατακτά την πρώτη θέση στα 3χλμ. ανάβασης έχοντας απόσταση από την δεύτερη Ελισάβετ Αναστασιάδου μόλις 00:16.3. Η Βέλλιου ολοκλήρωσε την διαδρομή σε χρόνο 13:39.9, με την Αναστασιάδου να διανύει τα 3χλμ. σε 13:56.2.

Τις δύο αθλήτριες ακολούθησε η Μαγδαλινή Χαλβατζή με χρόνο 14:00.5, ενώ λίγο πιο πίσω τερμάτισε η Μιχαέλα Ζωγράφου με 14:06.9. Την πρώτη εξάδα της ανάβασης συμπλήρωσαν η Χαρίκλεια Τζουβαρά με 14:16.5 και η Ραφαέλλα Μαυρουδή με χρόνο 14:24.7.

Στο σπριντ η κορυφή άλλαξε με την Ελισάβετ Αναστασιάδου να κατακτά την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της την ταλαντούχα Ελευθερία Στανίδου και τρίτη την Μιχαέλα Ζωγράφου.

Τις τρεις πρώτες ακολούθησαν οι Ραφαέλλα Μαυρουδή, Παρασκευή Βέλλιου και Μαγδαλινή Χαλβατζή. Στη γενική βαθμολογία η Αναστασιάδου με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση κατέκτησε τους περισσότερους βαθμούς (18), με την Βέλλιου να έρχεται δεύτερη με 12.

Τη βαθμολογούμενη επτάδα συμπλήρωσαν οι Μιχαέλα Ζωγράφου (10), Ελευθερια Στανίδου (8), Μαγδαλινή Χαλβατζή (7), Ραφαέλλα Μαυρουδή (5) και Χαρίκλεια Τζουβαρά (2).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα 3χλμ. ανάβασης είχαμε και δύο συμμετοχές στην κατηγορία των πανκορασίδων με την Ελένη Ιωάννου να κατακτά την πρώτη θέση με χρόνο 20:35.4 και την Κατερίνα Νότη να παίρνει τη δεύτερη θέση με 21:23.7.