Ράγκμπι – Six Nations-Σκωτία: Στη Ρώμη για το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας της

Η Σκωτία συνεχίζει να απογοητεύει σε ένα ακόμη Six Nations, καθώς μετράει εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη με τη συγκεκριμένη επίδοση να αποτελεί τη χειρότερη των τελευταίων 60 ετών.

Η τελευταία νίκη της Σκωτίας στο Six Nations σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια με τον πρώην αρχηγό της ομάδας, Andy Nicol, να τονίζει σε δηλώσεις του ότι αυτό το σερί πρέπει να σταματήσει στη Ρώμη.

«Αν χάσουμε στη Ρώμη από την Ιταλία θα μετράμε δέκα παιχνίδια χωρίς νίκη γεγονός που θα ήταν απαράδεκτο για τη Σκωτία. Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία μας».

Το οξύμωρο είναι ότι η τελευταία νίκη της Σκωτίας στο Six Nations, σημειώθηκε το 2014 και πάλι κόντρα στην Ιταλία και πάλι στη Ρώμη και μάλιστα με δραματικό τρόπο, με τον Duncan Weir να σημειώνει ένα drop goal στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης χαρίζοντας τη νίκη στη Σκωτία με 21-20.

Andy Nicol

Ωστόσο, ο Nicol φάνηκε παράλληλα και αρκετά ρεαλιστής με το ποια θέση κατέχει η Σκωτία στο παγκόσμιο ράγκμπι. «Την περασμένη εβδομάδα έγινε σάλος με τη δήλωση του Sir Clive Woodward, ο οποίος δήλωσε ότι η Αγγλία, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί με ομάδες Β’ κατηγορίας, εννοώντας τις αναμετρήσεις με Σκωτία (15-9) και Ιταλία (40-9).

Αναμφίβολα αν κοιτάξουμε τα στατιστικά θα δούμε ότι μία ομάδα χωρίς νίκη για εννέα διαδοχικά παιχνίδια σίγουρα δεν μπορεί να θεωρείται ομάδα Α’ κατηγορίας. Ουσιαστικά αυτό είναι που σφραγίζει και την αξιοπιστία στο Six Nations».

Θυμίζουμε ότι η Σκωτία αντιμετωπίζει το ερχόμενο Σάββατο την Ιταλία στη Ρώμη (16:25 ώρα Ελλάδος), ενώ λίγο αργότερα η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ιρλανδία στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής.

Αμέσως μετά η Σκωτία θα υποδεχθεί τη Γαλλία, ενώ οι υποχρεώσεις της για τη φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθούν στο Δουβλίνο απέναντι στην Ιταλία.