Ράγκμπι – Six Nations-Ουαλία: Επιστροφή ρεκόρ για τον Biggar

Ο Dan Biggar αποχωρεί με πατερίτσες από το Aviva Stadium, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Six Nations και το 16-16 με την Ιρλανδία. Ο προπονητής της Ουαλίας, Warren Gatland εμφανίζεται προβληματισμένος καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις για τον πολύτιμο fly-half 3-4 εβδομάδες εκτός δράσης.

«Οι γιατροί μου είπαν ότι αναμένεται να απουσιάσει 3-4 εβδομάδες γεγονός που θα ήταν μεγάλο πλήγμα για εμάς», τόνισε ο Gatland. «Ωστόσο, οι ακτινογραφίες που έβγαλε δύο ημέρες αργότερα έδειξαν οτι ο τραυματισμό στον αστράγαλο υποχωρεί θεαματικά. Θα μπορούσα να πω ότι πρόκειται για ένα θαύμα».

Ο Biggar, ο οποίος αμέσως μετά τον αγώνα με την Ιρλανδία τοποθετούσε πάγο στον αστράγαλό του κάθε δύο ώρες, μπήκε κανονικά στην προπόνηση της Πέμπτης και τέθηκε στη διάθεση του Gatland.

«Ήταν σαν μια συνηθισμένη προπόνηση γι’ αυτόν», πρόσθεσε ο Ουαλός. Μάλιστα ο Biggar πήρε από τον προπονητή του και το προσωνύμιο «Λάζαρος» εξαιτίας της ταχείας αποθεραπείας από τον τραυματισμό του.

Η δράση του Six Nations συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με την Ουαλία να φιλοξενεί τη Σκωτία (13.02), τη Γαλλία να υποδέχεται την Ιρλανδία (13.02), ενώ η Αγγλία θα ταξιδέψει στη Ρώμη για την αναμέτρηση κόντρα στην Ιταλία (14.02).