Ράγκμπι – Eddie Jones: «Θα έπρεπε να είμαι στα Μπαρμπάντος και να βλέπω κρίκετ!»

Η Ιαπωνία έχει καταφέρει να σοκάρει το παγκόσμιο ράγκμπι μετά τη νίκη της κόντρα στη Νότια Αφρική. Λίγο αργότερα ο Eddie Jones μίλησε για την επικράτηση της Ιαπωνίας τονίζοντας ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου.

«Δουλέψαμε πάρα πολύ γι’ αυτό. Είμαι 20 χρόνια προπονητής και μπορώ να πω ότι δεν έχω δουλέψει περισσότερο στη ζωή μου απ’ ότι στην Ιαπωνία», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 55χρονου.

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας δεν μπορώ να δουλεύω τόσο πολύ πια. Είμαι αρκετός μεγάλος πλέον. Έχω φτάσει τα 55 και κανονικά θα έπρεπε να είμαι στα Μπαρμπάντος και να βλέπω κρίκετ!».

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε και για τη συμπαράσταση του κοινού στο Μπράιτον. «Η υποστήριξη του κοινού ήταν απλά απίστευτη. Νομίζω ότι ακόμα και οι οπαδοί της Ν. Αφρικής ήταν μαζί μας προς το τέλος του αγώνα. Μπορεί και όχι…Μπορεί και να υπερβάλλω. Ωστόσο οι ιαχές του κοινού ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Ναι, μπορώ να πω ότι αυτή η νίκη ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία όχι μόνο της Ιαπωνίας, αλλά και του παγκοσμίου κυπέλλου».

Ο Eddie Jones εξομολογήθηκε τι είπε αμέσως μετά στους παίκτες του. «Είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια ότι αυτή η νίκη θα σας συντροφεύει στο επόμενο παγκόσμιο κύπελλο (2019) με την ιστορία να δείχνει ότι η Ιαπωνία μπορεί να κάνει μεγάλες νίκες. Πριν από αυτό το παιχνίδι η Ιαπωνία δεν είχε καταφέρει να κερδίσει παιχνίδι στο παγκόσμιο κύπελλο για 24 χρόνια.

Μετά από αυτή τη νίκη όμως θεωρώ ότι αλλάζει και η ιστορία στο ιαπωνικό ράγκμπι. Μπορεί τα μικρά παιδιά που είδαν το παιχνίδι να αλλάξουν και πρότυπα.

Ποιος ξέρει; Μπορεί πλέον όπως θέλουν να γίνουν ο νέος Kagawa (Ντόρτμουντ) ή ο νέος Honda (Μίλαν) τώρα να θέλουν να μοιάσουν στον Leitch ή στον Gorumaru. Όπως και να έχει θεωρώ ότι η νίκη αυτή θα έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι στην Ιαπωνία».