Ράγκμπι – Χώρισαν οι δρόμοι Bayonne και Mike Phillips

Παρελθόν αποτελεί ο Mike Phillips από την ομάδα της Bayonne, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών εφημερίδων χθες (30.10) το πρωί. Για το λόγο αυτό ο 77 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Ουαλίας και πέντε με την Μ. Βρετανία (British and Irish Lions) αποφάσισε να κινηθεί νομικά, καθώς όπως υποστηρίζει και ο ίδιος δεν ενημερώθηκε από την ομάδα, αλλά από τον τοπικό Τύπο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Ουαλός παρακολουθούσε την καθιερωμένη…βιντεοθεραπεία της ομάδας του για την τακτική του αγώνα της επόμενης αγωνιστικής, υπό την επήρεια αλκοόλ μαζί με τους δύο συμπαίκτες του και διεθνών με την εθνική ομάδα της Ν. Ζηλανδίας Dwayne Haare και Stephen Brett, οι οποίοι όμως «γλίτωσαν» τα χειρότερα, καθώς τιμωρήθηκαν από το σύλλογο με χρηματικό πρόστιμο.

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι τέλειος, αλλά προσπαθούμε να τον στηρίζουμε όσο μπορούμε», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Ουαλίας, αλλά και της Μ. Βρετανίας Warren Gatland. «Αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι στις προπονήσεις των British and Irish Lions για τα παιχνίδια προετοιμασίας με Ν. Αφρική, Αργεντινή, Τόνγκα και Αυστραλία, ήταν πολύ καλός. Μίλησα μαζί του και είναι εξαιρετικά απογοητευμένος και μου είπε ότι θα κινηθεί νομικά.

Εμείς από την πλευράς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο εκτός από το να περιμένουμε. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην κρυβόμαστε. Όλοι γνωρίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Mike. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δουλεύει πολύ σκληρά για να λύσει τα έξω-αγωνιστικά του προβλήματα και πιστεύω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο γεγονός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους διοικούντες της Bayonne, καθώς ο Phillips είχε τιμωρηθεί και στο παρελθόν για κακή έξω-αγωνιστική συμπεριφορά.

«Μετά από συζητήσεις με τους δικηγόρους μου έδωσα εντολή να κινηθούν νομικά κατά της Bayonne», δήλωσε ο Mike Phillips. «Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος από την απόφαση να τεθώ εκτός ομάδας και μάλιστα ο τρόπος που το έμαθα δεν ήταν και τόσο σωστός. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους φίλους που έχω κάνει στην ομάδα για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν τα τελευταία δύο χρόνια».

Αναμφίβολα το παρελθόν του 31χρονου δεν είναι και το ό, τι καλύτερο. Τον Οκτώβριο του 2008 νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από συμπλοκή έξω από κλάμπ στο Κάρντιφ. Τρία χρόνια αργότερα τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία ράγκμπι της Ουαλίας για νέο επεισόδιο σε μπαρ της ίδιας πόλης, ενώ το Σεπτέμβριο του 2012 τιμωρήθηκε από την Bayonne για απαράδεκτη συμπεριφορά σε κλαμπ της πόλης.