Ράγκμπι – Νότια Αφρική και Αυστραλία καταδιώκουν τη Νέα Ζηλανδία

Οι δύο ομάδες έχουν 10 βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές και απέχουν 6 βαθμούς από τους παγκόσμιους πρωταθλητές All Blacks οι οποίοι παίζουν μερικές ώρες μετά με την Αργεντινή και μπορούν να πάρουν τον τίτλο με το βαθμό bonus. Οι Νοτιοαφρικανοί έχασαν στην Αυστραλία με διαφορά ενός βαθμού και στη Νέα Ζηλανδία με τέσσερις στα προηγούμενα δύο παιχνίδια τους και οι καλές εμφανίσεις τους δίνουν αρκετό κίνητρο για το ματς στο Cape Town.

Ο προπονητής Heyneke Meyer πιστεύει ότι η νίκη το Σάββατο σε συνδυασμό με την επιτυχία εντός έδρας με τους All Blacks, μπορεί να δώσει εντελώς διαφορετική εικόνα στη χρονιά ανεξάρτητα του τι θα συμβεί με τον τίτλο στο Rugby Championship. «Ήμασταν πολύ κοντά στο να κερδίσουμε τρία παιχνίδια εκτός έδρας, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν», είπε ο Meyer.

Ο Meyer κράτησε εκτός βασικού σχήματος τον έμπειρο flyhalf Morne Steyn υπέρ του 20χρονου πρωτοεμφανιζόμενου Handre Pollard, ενώ ο Teboho ‘Oupa’ Mohaje θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως flanker μπροστά από τον νικητή του παγκοσμίου κυπέλλου Schalk Burger λόγω των τραυματισμών του Willem Alberts και του Francois Louw.

Ο Mohaje αγωνιζόταν στο ερασιτεχνικό Varsity Cup της Ν. Αφρικής στην αρχή της χρονιάς και μετά από μερικές εμφανίσεις στο Super Rugby, αξιοποιώντας τα προβλήματα τραυματισμού άλλων παικτών, κατάφερε να βρεθεί στην εθνική του ομάδα. «Ο Oupa είναι κοντά μας από την αρχή της χρονιάς, είχε πάρει μέρος στο πρώτο camp και ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από τις σωματικές του ικανότητες. Αξίζει να παίξει βασικός».

Η Αυστραλία παρουσιάζεται επίσης με αλλαγές με τον flyer Joe Tomane να αγωνίζεται μετά από σχεδόν ένα χρόνο. Ο Adam Ashley-Cooper επιστρέφει στην άλλη πτέρυγα ενώ βασικός θα παίξει ο hooker Saia Faingaa.