Ράγκμπι – Μέχρι το 2020 στον πάγκο της Αγγλίας ο Lancaster

Ο Lancaster και το επιτελείο του ενημερώθηκαν ότι θα μείνουν στις θέσεις τους μέχρι μετά το παγκόσμιο κύπελλο του 2019 στην Ιαπωνία και το Six Nations που ακολουθεί στις αρχές του 2020. Ο προπονητής των αμυντικών Andy Farrell, ο προπονητής των επιθετικών Graham Rowntree και ο νικητής του παγκοσμίου κυπέλλου Mike Catt διατηρούν τους ρόλους τους μετά τις επεκτάσεις των συμβολαίων, οι οποίες αποτελούν μία τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στον Lancaster και μία δήλωση της RFU ότι προσπαθεί να χτίσει μία σταθερή ομάδα με μακροπρόθεσμους στόχους.

Ο Lancaster ήταν ενθουσιασμένος με την στήριξη που εκφράστηκε με το νέο συμβόλαιο. «Είναι σπουδαίο που η RFU μας εμπιστεύεται και η υποστήριξή της ήταν καθοριστική στα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα», είπε. «Το παγκόσμιο κύπελλο του 2015 στη χώρα μας θα είναι μια μοναδική ευκαιρία, θέλουμε να χτίσουμε μία ομάδα που θα διαπρέψει στην Ιαπωνία το 2019 και ακόμα παραπέρα. Πιστεύουμε ότι το αγγλικό rugby κινείται στην σωστή κατεύθυνση, έχουμε την σωστή ομάδα για να πάμε μπροστά και είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της RFU, Ian Ritchie, είπε ότι η ομοσπονδία ήταν τυχερή που έχει τον Lancaster και το επιτελείο του. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα ταλαντούχο, αφοσιωμένο και παθιασμένο τεχνικό επιτελείο», είπε.

«Το να είσαι προπονητής σε διεθνές επίπεδο είναι μοναδικό και μάλιστα σε μια εποχή όπου ο Stuart και οι προπονητές έχουν περιορισμένο χρόνο με τους παίκτες και απαιτείται ένα ξεχωριστό και σταθερό τεχνικό επιτελείο. Για αυτό το λόγο αισθανόμαστε ότι είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον και πιστεύουμε ότι είναι η σωστή απόφαση για το μέλλον του αγγλικού rugby».

Ο Lancaster ανέλαβε την ομάδα πριν από τρία χρόνια μετά το παγκόσμιο κύπελλο της Νέας Ζηλανδίας και ήταν αυτός που οδήγησε τους Άγγλους στη νίκη επί των All Blacks ένα χρόνο μετά. Η ομάδα δεν έχει κερδίσει ακόμα το Six Nations υπό την καθοδήγησή του αν και έχει τερματίσει τρεις διαδοχικές φορές στη δεύτερη θέση.