Ράγκμπι – Η «παρθενική» νίκη στόχος των Pumas

Το στάδιο Malvinas Argentinas στη Mendoza είναι το μέρος όπου οι Pumas πήραν το καλύτερό τους αποτέλεσμα στα 17 ματς που έχουν δώσει, μία ισοπαλία 16-16 με τη Νότια Αφρική στην πρώτη τους σεζόν πριν από δύο χρόνια. Όλες οι ομάδες αναγνωρίζουν τη φετινή βελτίωση της Αργεντινής, στην πρώτη της σεζόν υπό τις οδηγίες του Hourcade, του οποίου η ομάδα αρχίζει να υιοθετεί τις επιθετικές ικανότητες των Wallabies.

«Το αυστραλιανό rugby είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο, είναι το πιο δημιουργικό, αυτό που χαρίζει το μεγαλύτερο θέαμα», είπε ο Hourcade πριν το τουρνουά. «Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες, όπως το πώς να παίζεις πιο ψηλά. Ήταν πάντα φιλοσοφία μας να παίζουμε με περισσότερο δυναμισμό, με περισσότερες επιθετικές επιλογές», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion. «Αρχίσαμε μια νέα εποχή και βρίσκουμε τα εργαλεία που μας επιτρέπουν να διασπάμε άμυνες με διαφορετικούς τρόπους».

Η Αργεντινή έδειξε κατά περιόδους αυτής της διοργάνωσης ότι όπως και η Αυστραλία θέλει να κρατάει γρήγορο ρυθμό στην κίνηση της μπάλας, να βγαίνει γρήγορα από τα ruck, να επιτίθεται στις άμυνες και να προσπαθεί να διεισδύει συνεχώς. Ο Hourcade είπε ότι η Αργεντινή άλλαξε τον τρόπο που προπονείται και αυτός είναι ένας από τους λόγους της βελτίωσής της. Οι Wallabies δυσκόλεψαν πολύ την Αργεντινή την τελευταία φορά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησής τους στο Gold Coast με ένα τεράστιο ποσοστό στην κατοχή μπάλας.

«Η Αυστραλία είναι σαν ένας καθρέπτης για εμάς και για αυτό μας πλήγωσε περισσότερα από τις άλλες ομάδες», είπε ο winger Juan Imhoff. «Θέλαμε να κρατάμε τη μπάλα και να φθείρουμε τους αντιπάλους μας ελέγχοντας το ματς και συνέβη το αντίθετο».

Η θέληση να κερδίζουν τη μπάλα είναι το κλειδί για τους Pumas ώστε να πάρουν την πρώτη τους νίκη και να συνεχίσουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις στους Wallabies οι οποίοι έφτασαν χωρίς τις αποσκευές τους στο Buenos Aires. Ο Kurtley Beale έμεινε εκτός αποστολής μετά την συμπλοκή του με μέλος του τεχνικού επιτελείου.

Η Αυστραλία έχει και προβλήματα τραυματισμών μετά το σκληρό παιχνίδι απέναντι στη Νότια Αφρική όπου ηττήθηκε με 28-10 με τον προπονητή Ewen McKenzie να προχωρά σε δύο αλλαγές. Ο James Horwill αντικατέστησε τον Rob Simmons που υπέστη διάσειση και ο Scott Higginbotham πήρε τη θέση του τραυματία Ben McCalman στο νούμερο 8.