Ράγκμπι – Ερασιτεχνική χαρακτηρίστηκε η εθνική ομάδα της Γαλλίας από τον Azema

Ο Franck Azema χαρακτήρισε την εθνική γαλλική ομάδα ως ερασιτεχνική καθώς ο Wesley Fofana τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μίας σειράς σωματικών εξετάσεων ρουτίνας.

Ο Fofana επέστρεψε στο Clermont μετά τον τραυματισμό του με τον προπονητή του στην Clermot να σχολιάζει. «Μου έστειλαν πίσω τραυματία τον Wesley Fofana. Είναι πραγματικά εκνευριστικό. Είμαι θυμωμένος που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια σωματικών εξετάσεων», είπε ο Azema. «Αν τραυματιστεί στην προπόνηση ή στη διάρκεια ενός ματς θα το καταλάβω, είναι λογικό, αλλά ο τραυματισμός συνέβη στη διάρκεια μιας σειράς σωματικών εξετάσεων. Αυτό είναι ερασιτεχνικό».

Ο Azema πρόσθεσε ότι η Clermont προειδοποίησε το γαλλικό επιτελείο ότι ο Fofana είχε έναν τραυματισμό πριν από τρεις εβδομάδες. Συνολικά 30 παίκτες της Γαλλίας συγκεντρώθηκαν στο προπονητικό camp από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου για να προετοιμαστούν για τις αναμετρήσεις του Νοεμβρίου. Η Γαλλία θα παίξει με το Φίτζι στη Μασσαλία στις 8 Νοεμβρίου προτού αντιμετωπίσει την Αυστραλία στο Stade de France και την Αργεντινή στο St Denis.