Ράγκμπι – Επιστρέφει στη Ν. Αφρική ο Matfield

Παρόλα αυτά τα ερωτηματικά παραμένουν για την κατάσταση του Willem Alberts. Matfield και Alberts ήταν μέλη της αρχικής αποστολής των 30 παικτών για το τουρνουά αλλά απουσίασαν από τις νίκες επί της Αργεντινής σε Pretoria και Salta λόγω τραυματισμού.

Και οι δύο κλήθηκαν ξανά αν και η επιστροφή του Alberts θα κριθεί από τις εξετάσεις που θα περάσει την Πέμπτη.

«Θα είναι καλό να τους έχουμε πίσω. Ο Willem ήταν μέλος της ομάδας τις τελευταίες σεζόν και ο Victor έδειξε ότι μπορεί ακόμη να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας», είπε ο προπονητής των Springbok Heyneke Meyer.

Αν ο Alberts δεν τα καταφέρει, ο Juan Smith θα διατηρήσει τη θέση του. Ο Matfield παίρνει τη θέση του Warren Whiteley.

Μία ακόμη αλλαγή βλέπει τον Marcel van der Merwe να καλείται στη θέση του τραυματία Frans Malherbe, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση στον σπασμένο αστράγαλο και πιθανότατα θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

 «Είναι επίσης μία μεγάλη απογοήτευση για τον Frans, του οποίου η παρουσία στην ομάδα ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω του τραυματισμού τον περασμένο Νοέμβριο αλλά ο Marcel έχει βρεθεί μαζί μας και παλαιότερα και πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής», πρόσθεσε ο Meyer.

Η Ν. Αφρική θα παίξει με την Αυστραλία στο Perth στις 6/9 και με τη Ν. Ζηλανδία μία εβδομάδα αργότερα στο Wellington. Αυτή την στιγμή προηγούνται στη βαθμολογία του Rugby Championship μετά από 2 γύρους μετά τις 2 δύσκολες νίκες επί της Αργεντινής.