Ράγκμπι – Ενδιαφέρον της Yokohama για το παγκόσμιο κύπελλο του 2019

Το στάδιο των 72.000 θέσεων δεν ήταν στην αρχική λίστα, αλλά οι διοργανωτές του παγκοσμίου κυπέλλου συμφώνησαν να αποδεχθούν το αίτημά του. Συνολικά 15 πόλεις είναι υπό αξιολόγηση με την απόφαση να ανακοινώνεται στις αρχές του νέου έτους.

«Γνωρίζουμε ότι το χρονικό περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων έχει λήξει , ωστόσο αποφασίσαμε να δεχθούμε το αίτημα θέλοντας να διασφαλίσουμε ότι το τουρνουά θα είναι διαθέσιμο σε όσο το δυνατό περισσότερους φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής Akira Shimazu. «Το αίτημα της Yokohama θα αξιολογηθεί μαζί με όλα τα άλλα».

Η πλήρης λίστα αποτελείται από τις εξής πόλεις και περιφέρειες: Sapporo City, Iwate, Kamaishi, Sendai, Saitama, Kumagaya, Tokyo, Shizuoka, Aichi, Toyota, Osaka, Higashi Osaka, Kyoto, Kobe, Fukuoka, Oita, Kumamoto, Kumamoto, Nagasaki, Yokohama και Kanagawa.

«Το στάδιο της Yokohama είναι ένας χώρος παγκοσμίως γνωστός σε εκατομμύρια οπαδούς του ποδοσφαίρου οι οποίοι θυμούνται τον τελικό του Μουντιάλ του 2002 μεταξύ Βραζιλίας και Γερμανίας», είπε ο επικεφαλής της διοργάνωσης Bernard Lapasset. «Είμαστε πανευτυχείς που η Yokohama και η περιφέρεια της Kanagawa κατέθεσαν αυτό το αίτημα καθώς δείχνει το ενδιαφέρον των τοπικών κυβερνήσεων για το παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι του 2019 διασφαλίζοντας τη θερμή υποδοχή στις πόλεις τους».