Ράγκμπι – Για τον πάγκο της Νέας Ζηλανδίας ενδιαφέρεται ο Deans

Ο Deans, ο οποίος ήταν βοηθός του John Mitchell από το 2001 μέχρι το 2003, έκανε αίτηση για τη θέση στους All Blacks το 2007 αλλά απορρίφθηκε με τη θέση να πηγαίνει στο τεχνικό επιτελείο των Graham Henry, Steve Hansen και Wayne Smith. Στην συνέχεια διέσχισε τη θάλασσα της Τασμανίας και πέρασε από συνέντευξη από την αυστραλιανή ομοσπονδία κερδίζοντας τη θέση του προπονητή στους Wallabies, αρχίζοντας το 2008 μετά από μία επιτυχημένη θητεία στους Canterbury Crusaders.

Ο 55χρονος Deans παραιτήθηκε μετά την ήττα των Wallabies από τους British and Irish Lions πέρυσι και πέρασε χρόνο μακριά από τους πάγκους προτού συνεργαστεί με τους Panasonic Wild Knights στην Ιαπωνία. Ο πρώην full back των All Blacks, ο οποίος προωθεί τη βιογραφία του, δήλωσε στην εφημερίδα Press ότι θα σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει νέα πρόταση για τη θέση όταν γίνει διαθέσιμη και αισθάνεται ότι η εμπειρία του στους Wallabies τον έκανε καλύτερο ως προπονητή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η θητεία στους Wallabies ήταν φανταστική», είπε ο Deans. «Δεν συγκρίνεται τίποτα. Αυτή η εμπειρία, είναι σαν να προπονείσαι και να παίζεις. Θεωρώ ότι το βιογραφικό μου ήταν αρκετά πλήρες πριν αναλάβω τους Wallabies και κάθε εμπειρία αυξάνει την αξία, όχι μόνο στη γνώση αλλά και στις ικανότητές σου».

Ο Deans θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το παγκόσμιο κύπελλο της Αγγλίας την επόμενη χρονιά και ίσως ακόμα περισσότερο ώστε να καταθέσει αίτηση για μία από τις πιο πολυπόθητες θέσεις στον κόσμο του rugby. Ο Hansen ανέλαβε προπονητής μετά την επιτυχημένη πορεία του 2011 και από τότε έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με την ομάδα. Οι All Blacks έχουν χάσει μόλις ένα από τα 36 παιχνίδια τους υπό τις οδηγίες του Hansen, κερδίζοντας 33 ενώ μετρούν και δύο ισοπαλίες. Ο ίδιος έχει συμβόλαιο μέχρι το παγκόσμιο κύπελλο του 2015 χωρίς να αναφερθεί στα σχέδιά του πέρα από αυτή την ημερομηνία.

Ο Deans πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι υπήρξε προπονητής της Αυστραλίας δεν θα μετρήσει σε βάρος του αν κάνει αίτηση για τη θέση την επόμενη φορά που θα είναι κενή. Ο ίδιος ανέφερε τον Henry και τον Hansen που υπήρξαν προπονητές της Ουαλίας πριν πάνε στους All Blacks το 2004. «Επέστρεψαν καλύτεροι», σχολίασε ο Deans.

Σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή προπονητή ο Deans δεν θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος καθώς ο νυν τεχνικός της Ουαλίας και των Lions το 2013, Warren Gatland, ο Ιρλανδός Joe Schmidt και ο Σκωτσέζος Vern Cotter θα είναι αντίπαλοί του.