Ράγκμπι – Για τη θητεία του στον πάγκο της Αγγλίας μίλησε ο Martin Johnson

Τα σημάδια από την απογοητευτική παρουσία στο παγκόσμιο κύπελλο rugby του 2011 παραμένουν επώδυνα όταν ο Martin Johnson, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του. Η παρουσία της Αγγλίας στη Ν. Ζηλανδία σημαδεύτηκε από πειθαρχικά παραπτώματα με χαρακτηριστικότερο εκείνο όταν κάποιοι παίκτες βρέθηκαν μεθυσμένοι σε μία βραδιά στο Queenstown.

Στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα παρουσιάστηκε με περιορισμένες φιλοδοξίες σημειώνοντας νίκες απέναντι σε Αργεντινή και Σκωτία προτού αποκλειστεί από τη μετέπειτα δευτεραθλήτρια Γαλλία. Ο Johnson, επιμένει ότι τα περιστατικά στο Queenstown ήταν αποτέλεσμα παραπληροφόρησης και ότι το μεγαλύτερό του λάθος ήταν η διαχείριση της επόμενης μέρας.

Όταν ρωτήθηκε για το αν απογοητεύτηκε με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η θητεία του, ο Johnson είπε στο Press Association Sport: «Το χειρότερο πράγμα ήταν αυτά που έγιναν μετά το παιχνίδι. Δεν ήταν αυτό που άξιζαν οι παίκτες, παλεύαμε με μια κατηγορία επειδή όλοι «ήξεραν» τι συνέβη επειδή είχαν διαβάσει για αυτό. Αυτό ήταν το λάθος μου, έπρεπε να κερδίσω κι εκείνη τη μάχη. Είναι σχεδόν όπως η δουλειά ενός πωλητή. Το 2003 όταν κερδίσαμε το παγκόσμιο κύπελλο όλοι είχαν την εικόνα οτι η ομάδα ήταν μία καλοδουλεμένη μηχανή. Φυσικά δεν ήταν, όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη, έχουμε τις κακές στιγμές μας και κάναμε παρόμοια πράγματα με αυτά που έγιναν το 2011. Απλά το γεγονός δεν έφτασε σε αυτό το επίπεδο και δεν καταγράφηκε. Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά».

Ενώ ο Johnson αισθάνεται ότι η κριτική που δέχθηκε ήταν άδικη, γνωρίζει ότι πολλά προβλήματα προκλήθηκαν από την ίδια την ομάδα στη Ν. Ζηλανδία.

«Είχαμε πρόβλημα εκτός γηπέδου. Γνωρίζαμε τι μπορούσε να συμβεί και προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε τους παίκτες», είπε ο Johnson. «Το απογοητευτικό είναι ότι πέσαμε σε μια παγίδα που γνωρίζαμε ότι ήταν εκεί. Προειδοποιήσαμε τους παίκτες για αυτό αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα. Ίσως έπρεπε να τους το λέω καθημερινά. Το δύσκολο είναι ότι πήρε διαστάσεις που δεν ήταν πραγματικές. Το γεγονός αυτό ξεπέρασε το αγωνιστικό κομμάτι και αυτό είναι που μένει».

Ο Johnson υπήρξε προπονητής για 38 παιχνίδια με απολογισμό 21 νίκες, 17 ήττες και μία ισοπαλία. Ο 44χρονος πρώην αρχηγός των British and Irish Lions πήρε το μοναδικό τίτλο της Αγγλίας στο RBS 6 Nations από το 2003 και αναφέρεται στους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε.

«Κερδίσαμε τα 10 από τα 13 παιχνίδια εκείνη τη χρονιά και τα πήγαμε καλά. Τελικά φέραμε πολλούς παίκτες μερικοί από αυτούς έκαναν σπουδαία καριέρα, όπως οι Dan Cole, Alex Corbisiero, Courtney Lawes, Tom Wood, Ben Youngs, Chris Ashton, Ben Foden και Manu Tuilagi. Ήταν μια πραγματικά εξαιρετική σεζόν».