Ράγκμπι – Άρχισε τον σχεδιασμό για το παγκόσμιο κύπελλο η Ουαλία

Οι παίκτες του Warren Gatland θα δώσουν δύο ματς με την Ιρλανδία με τα παιχνίδια να διεξάγονται στο Millennium Stadium στις 8 Αυγούστου και στο Aviva Stadium στις 29 του ίδιου μήνα προτού υποδεχθούν την Ιταλία στο Cardiff στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα θα προετοιμαστεί σε Ελβετία, Κατάρ και Πολωνία πριν το παγκόσμιο κύπελλο το οποίο αρχίζει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο Gatland, ο οποίος οδήγησε την Ουαλία στην τέταρτη θέση στη διοργάνωση του 2011, είπε: «Είμαστε πανευτυχείς με τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά. Έχουμε εντός κι εκτός έδρας ματς με την Ιρλανδία και θα αντιμετωπίσουμε την Ιταλία. Τα προπονητικά camp έχουν σχεδιαστεί να πιέσουν την ομάδα στα όριά της ώστε να είναι έτοιμη για το τουρνουά. Ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της προετοιμασίας για το 2011 και αυτό το σχέδιο δεν χρησιμοποιεί μόνο τα όσα μάθαμε από τότε αλλά είναι πολύ βελτιωμένο».

Ο Gatland θα ανακοινώσει την αποστολή στις αρχές Ιουνίου με τους παίκτες να συγκεντρώνονται τον ίδιο μήνα στο National Centre of Excellence. Το πρώτο camp θα τους βρει στο Fiesch της Ελβετίας στις αρχές Ιουλίου όπου θα περάσουν δύο εβδομάδες σε μεγάλο υψόμετρο ενώ θα προπονούνται σε χαμηλό. Στο τέλος του ίδιου μήνα θα περάσουν εννέα ημέρες στη Ντόχα σε θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο παράγοντας του υψόμετρου θα παίξει και εκεί το ρόλο του με τους παίκτες να κοιμούνται σε θαλάμους μειωμένου οξυγόνου.

Μετά το πρώτο ματς με την Ιρλανδία, ο Gatland και οι παίκτες του θα ταξιδέψουν στη βόρεια Ουαλία για ένα προπονητικό camp στο Parc Eirias προτού επιστρέψουν για οκτώ ημέρες στην Spala της Πολωνίας, το χώρο που προετοιμάστηκαν για το παγκόσμιο κύπελλο του 2011.

Η αποστολή των 31 παικτών για το παγκόσμιο κύπελλο θα ανακοινωθεί μετά το δεύτερο ματς με την Ιρλανδία, στις 31 Αυγούστου. Στην συνέχεια η ομάδα θα παίξει με την Ιταλία και θα συνεχίσει την προετοιμασία κοντά στη βάση της ενόψει της πρώτης αναμέτρησης για τον πρώτο όμιλο απέναντι στην Ουρουγουάη στο Cardiff στις 20 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων, με αντιπάλους επίσης την Αυστραλία, τα Φίτζι και την οικοδέσποινα Αγγλία, η Ουαλία θα συνεχίσει να έχει τη βάση της στο Vale Resort στα προάστια του Cardiff όπως επίσης και στο London Irish για τα παιχνίδια της στο Twickenham.