Πυγμαχία – Tyson Fury: «Το ντόπινγκ είναι το μεγάλο πρόβλημα της πυγμαχίας»

«Με το που δω κάποιον μπορώ να σου πω αν είναι ντοπαρισμένος από τα μάτια μέχρι τα πόδια». Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι δηλώσεις του Άγγλου πυγμάχου της κατηγορίας των βαρέων βαρών, Tyson Fury, ο οποίος το ερχόμενο Σάββατο (28.11) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον αήττητο Ουκρανό, εδώ και 11 χρόνια Wladimir Klitschko στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο 27χρονος σε δηλώσεις του στο BBC Radio 5 μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα της πυγμαχίας, το οποίο κατά την προσωπική του άποψη είναι το ντόπινγκ. «Η πυγμαχία έχει μεγάλο πρόβλημα από το ντόπινγκ. Προσωπικά είναι κάτι που δεν με απασχολεί, καθώς στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει είναι κάτι παραπάνω από το αν κάποιος έκανε χρήση αναβολικών ή όχι».

Ο Fyru, όπως δήλωσε, πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμιστεί το πρόβλημα, είναι η…νομιμοποίησή του, αν και όπως λέει ο ίδιος σε αυτήν την περίπτωση η χρήση των αναβολικών θα είναι μεγαλύτερη και σε συχνότερη με αποτέλεσμα να έχει τραγικές συνέπειες για την υγεία του αθλητή.

«Πιστεύω ότι ζούμε σε έναν δημοκρατικό κόσμο και θα πρέπει να είμαστε ανοικτοί στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αν θέλουμε να έχουμε δίκαιους αγώνες, ας νομιμοποιήσουν πλήρως το ντόπινγκ στον αθλητισμό. Και μου πείτε ότι κανείς δεν θα κάνει χρήση…Εγώ πιστεύω ότι θα κάνει το 99% των αθλητών εκτός φυσικά αν κάποιος έχει σώμα σαν αυτό που είχαν οι Έλληνες Θεοί.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι αν κάποιος θέλει να κάνει χρήση αναβολικών αυτό που θα καταφέρει θα είναι να δώσει ένα πιο σύντομο τέλος στη ζωή του. Δεν είναι κρυφό ότι οι λήψη πολλών τέτοιων φαρμάκων επηρεάζουν το συκώτι, τα νεφρά, τους πνεύμονες και τέλος την καρδιά.

Με το ντόπινγκ ο αθλητής βρίσκεται σε έναν μονόδρομο. Δείτε πυγμάχους, αρσιβαρίστες αθλητές που ασχολούνται με το body building και έχουν κάνει χρήση αναβολικών, αντιμετωπίζουν καρδιακά πρόβληματα από νεαρή ηλικία, καθώς η καρδιά τους δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλη πίεση».

«Ο Klitschko με τρέμει…»

Ο γεννημένος στο Μάντσεστερ πυγμάχος, μίλησε και για τον μεγάλο αγώνα με τον Wladimir Klitschko το ερχόμενο Σάββατο (28.11) στο Ντίσελντορφ, λέγοντας ότι ο 39χρονος Ουκρανός και αήττητος εδώ και 11 χρόνια Klitschko έχει πρόβλημα με τους Βρετανούς πυγμάχους.

Ο Fyru έκανε λόγο για τις δύο αναβολές του Ουκρανού πριν από 11 χρόνια, στις αναμετρήσεις με τον Βρετανό και κορυφαίο πυγμάχο στα βαρέα βάρη, Dereck Chisora.

«Θεωρώ ότι ο Klitschko έχει μεγάλο θέμα με τους Βρετανούς πυγμάχους. Κοιτάξτε για παράδειγμα τι έγινε με τον Dereck. Τον απέφυγε την τελευταία στιγμή δύο φορές. Κι αν φοβήθηκε να αντιμετωπίσει τον Dereck Chisora φανταστείτε τι έχει να πάθει απέναντι σε μένα…»

Πήγη: