Πυγμαχία – Brook: «Μπορούσα να δω το θάνατο»

Η ζωή του Brook σώθηκε χάρη στην επέμβαση που ακολούθησε την επίθεση στην Τενερίφη, με αποτέλεσμα να εισαχθεί το νοσοκομείο και την καριέρα του να κρέμεται από μία κλωστή.

Ο 28χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής της IBF στα 67 κιλά, ο οποίος έχει αήττητο ρεκόρ με 33-0 από τότε που έγινε επαγγελματίας πριν από 10 χρόνια, πήρε τον τίτλο τον Αύγουστο και ήταν σε διακοπές στο ισπανικό νησί προτού αρχίσει την προετοιμασία για την αναμέτρησή του με τον Amir Khan τον επόμενο Μάιο. Μετά από εκείνη την αναμέτρηση – αν κέρδιζε – αναμενόταν να έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με πυγμάχους όπως ο Floyd Mayweather και ο Manny Pacquiao.

Όλα αυτά τα σχέδια όμως έσβησαν μετά την επίθεση που δέχθηκε, όπως είπε στη Daily Mail. Ο Brook εξήγησε ότι ενώ ήταν σε βραδινή έξοδο και πήγε την έγκυο αρραβωνιαστικιά του Lyndsey στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα γύρω στις 22:30 συνέχισε να πίνει με αρκετούς ανθρώπους που είχε γνωρίσει στη διάρκεια της βραδιάς.

Οι υπάλληλοι του μπαρ τον είδαν να είναι ζαλισμένος από το ποτό αλλά όχι σε οριακή κατάσταση – όπως χαρακτηριστικά – και δέχθηκε πρόσκληση σε ένα πάρτι σε σπίτι, μιλώντας με έναν άνθρωπο που κάλεσε τον Brook στο διαμέρισμά του για να συνεχίσουν να πίνουν.

«Συμφώνησα. Ήξερα ότι θα ήμουν χάλια την επόμενη ημέρα αλλά θα άρχιζα την προετοιμασία για την επόμενη αναμέτρηση. Ήθελα να ξεσκάσω όπως λένε», είπε ο Brook στην εφημερίδα, αναφέροντας ότι αρχικά η κατάσταση ήταν χαλαρή με γενική κουβέντα για τον τουρισμό, τα αυτοκίνητα και τα σκάφη.

«Τότε ξαφνικά το κλίμα άλλαξε. Αυτός ο τύπος άρχισε να μιλάει για street fighting», συνέχισε ο Brook. «Έλεγε ότι ένας πυγμάχος δεν μπορεί να αναμετρηθεί με ένα μαχητή του δρόμου. Χωρίς κανένα λόγο το κλίμα άλλαξε εντελώς».

Σε εκείνο το σημείο ο θύτης τράβηξε ένα μαχαίρι άνω των 20 εκατοστών.

«Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς μία κίνηση, ήμουν θύμα μίας απρόκλητης επίθεσης. Χωρίς προειδοποίηση χτυπήθηκα με μαχαίρι στο πόδι μου», είπε.

Ο τρομοκρατημένος πυγμάχος δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι φοβήθηκε για τη ζωή του καθώς δεχόταν το χτύπημα αλλά εκεί λειτούργησε το ένστικτο επιβίωσης.

«Την επόμενη στιγμή προσπαθούσα να πατήσω το πόδι μου αλλά το πόδι δεν με “άκουγε”», είπε.

«Είχε χυθεί πολύ αίμα στο πάτωμα. Έχασα την ισορροπία μου κι έπεσα. Θυμάμαι να σέρνομαι και να προσπαθώ να βγω έξω. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να βγω έξω. Μπορούσα να δω το θάνατο. Ο τύπος στεκόταν από πάνω μου φωνάζοντας και βρίζοντας. Προσπαθούσα να φύγω. Σκεφτόμουν την κόρη μου, ότι έπρεπε να απομακρυνθώ. Ήμουν καλυμμένος με αίμα, αισθανόμουν εξαντλημένος και αδύναμος από την απώλεια αίματος».

Ο πυγμάχος κατάφερε να ξεφύγει και να θέσει σε λειτουργία τον συναγερμό πετώντας ένα αντικείμενο στο παράθυρο ενός γειτονικού διαμερίσματος – χωρίς να θυμάται πολλές λεπτομέρειες καθώς λιποθύμησε αμέσως μετά.

Κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε δίωρη επέμβαση στον αριστερό μηρό. Το βαθύ κόψιμο προκάλεσε σοβαρή ζημιά σε δύο μύες και χρειάστηκαν 32 ράμματα για την συγκόλλησή τους.