Πυγμαχία – Στόχος η αναμέτρηση με τον Mayweather και όχι τα χρήματα για τον Pacquiao

Ο Mayweather, μιλώντας στο Showtime TV την περασμένη Παρασκευή, είπε ότι ο Pacquiao δεν αξίζει το 50% των χρημάτων της αναμέτρησης, η οποία αναμένεται να είναι η πιο εμπορική στην ιστορία, αν τελικά διεξαχθεί…

Είναι μια κίνηση σνομπισμού στον παγκόσμιο πρωταθλητή 8 κατηγοριών, τον Pacquiao, ο ίδιος ωστόσο δείχνει έτοιμος να αφήσει εις πέρας την περηφάνειά του και να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του αήττητου Αμερικανού. «Ο Mayweather μπορεί να πάρει το ποσό που θέλει. Από τον περασμένο Ιανουάριο τον προκάλεσα σε μία φιλανθρωπική αναμέτρηση. Μέχρι τώρα δεν έχει συμφωνήσει. Τα χρήματα λοιπόν δεν αποτελούν ζήτημα στον αγώνα μας», είπε ο Pacquiao. «Αυτή η αναμέτρηση έχει να κάνει με την ιστορία, να κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς και πάνω από όλα θα είναι καλή αυτή η αναμέτρηση για την πυγμαχία».

Οι δύο πρωταθλητές, τα μεγαλύτερα ονόματα σήμερα στο άθλημα, εξετάζουν την πιθανότητα μίας αναμέτρησης εδώ και πέντε χρόνια με τις διαφωνίες για τα χρήματα και άλλα θέματα όπως τις εξετάσεις για χρήση ουσιών να έχουν αποτρέψει τη διεξαγωγή του αγώνα.

«Είμαστε έτοιμοι. Ας το κάνουμε. 2 Μαϊου. Mayweather εναντίον Manny Pacquiao. Ας το κάνουμε», είπε ο 37χρονος Αμερικανός που αγωνίζεται σε δύο κατηγορίες. Ο Pacquiao από την πλευρά του υποσχέθηκε μία συναρπαστική μάχη παρά τις εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες του Mayweather (47-0).

«Έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Δεν έχει που να κρυφτεί και πρέπει να με αντιμετωπίσει», είπε ο Pacquiao (57-5-2). «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να έχουμε μία συναρπαστική και θεαματική μάχη. Αμφιβάλω όμως ότι θα ακολουθήσει σε αυτό. Γνωρίζετε το αγωνιστικό του στιλ. Στις περισσότερες από τις προηγούμενες αναμετρήσεις του, αν όχι σε όλες, μας έβαζε για ύπνο…».

Ο 35χρονος Pacquiao επικράτησε του Chris Algieri το Νοέμβριο διατηρώντας τον τίτλο WBO στην τελευταία του αναμέτρηση ενώ ο Mayweather νίκησε με ομόφωνη απόφαση τον Marcos Maidana διατηρώντας τους δύο τίτλους του στο WBC τον Σεπτέμβριο.