Πυγμαχία – Σε νέες δικαστικές περιπέτειες ο Don King

Η αμερικανική δικαιοσύνη έκρινε τον διάσημο promoter Don King υπεύθυνο για την παραβίαση συμβολαίου για την αναμέτρηση της 25ης Απριλίου που θα έκρινε τον τίτλο στην κατηγορία των 90 κιλών της WBA η οποία ακυρώθηκε όταν ένας από τους πυγμάχους, ο διεκδικητής Guillermo Jones, βρέθηκε θετικός σε χρήση ουσιών.

Η Αμερικανίδα Shira Scheindlin στο Manhattan ανέφερε ότι η αποβολή του Jones επειδή βρέθηκε θετικός στη διουρητική ουσία φουροσεμίδη, μόλις λίγες ώρες προτού αντιμετωπίσει τον Denis Lebedev στη Μόσχα, έφερε τον King στη θέση του υπεύθυνου παρά το ότι ο promoter δεν είχε σχέση με την θετική εξέταση. Ο King δέχθηκε μήνυση για 2,4 εκ. δολ. λόγω της ακύρωσης της αναμέτρησης από τους Ρώσους promoter Andrey Ryabinskiy και Vladimir Hrunov, οι οποίοι εργάζονται για την World of Boxing LLC.

Το ποσό της αποζημίωσης θα καθοριστεί αργότερα με την απόφαση της Scheindlin να έχει ημερομηνία 1η Οκτωβρίου ενώ έγινε σήμερα γνωστή.

Η Don King Productions και οι δικηγόροι του King δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. Από τη δική του πλευρά ο King ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Ryabinskiy εκείνος που ακύρωσε την αναμέτρηση παρά το ότι η WBA ήταν προετοιμασμένη να δώσει την άδειά της. Ο 83χρονος King είπε επίσης ότι οι πυγμάχοι του είναι ενήλικες που παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και ότι δεν θα μπορούσε να παρακολουθεί τον Jones στο βαθμό που να τον έχει υπό περιορισμό ώστε να μην τον αφήσει να χρησιμοποιήσει την απαγορευμένη ουσία.

Ο Jones έβγαλε ΚΟ τον Lebedev το Μάιο του 2013 στη μάχη για τον τίτλο στην κατηγορία, έναν τίτλο που έχασε όμως επειδή βρέθηκε θετικός σε άλη εξέταση επίσης στην ίδια ουσία. Η αναμέτρηση του περασμένου Απριλίου ήταν η προγραμματισμένη ρεβάνς.