Πυγμαχία – «Θύμα κλοπής» δηλώνει η L Sarita Devi

Η Νοτιοκορεάτισσα Park Ji-na αναδείχθηκε ομόφωνα νικήτρια με 3-0 προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς στην Ινδία οι οποίοι πίστευαν ότι η Sarita είχε κυριαρχήσει και θα έπρεπε να περάσει στον τελικό της Incheon. Όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, ο σύζυγος της Sarita, Thoiba Singh, επιτέθηκε στους διαιτητές όπως αναφέρει η εφημερίδα Indian Express.

Η Sarita κατέθεσε διαμαρτυρία κατά του αποτελέσματος η οποία απορρίφθηκε άμεσα καθώς μία πυγμάχος δεν μπορεί να αμφισβητεί τις αποφάσεις. «Θα αποδεχθούμε το χάλκινο μετάλλιο στην τελετή αλλά σχεδιάζουμε να το επιστρέψουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας», είπε ο Singh. Στη σημερινή απονομή μεταλλίων η Devi ξέσπασε σε λυγμούς και αρνήθηκε να φορέσει το χάλκινο μετάλλιο που της απένειμαν. Η εφημερίδα κατέκρινε επίσης τους Ινδούς παράγοντες στην Incheon που δεν βοήθησαν την Sarita η οποία λέγεται ότι χρειάστηκε να δανειστεί 500 δολ. για να καταθέσει τη διαμαρτυρία της. Αρκετές εφημερίδες είχαν τη δακρυσμένη Sarita στο εξώφυλλό τους με τη Mail Today να αναφέρει ότι έπεσε θύμα κλοπής από στημένους διαιτητές.

«Το γεγονός ότι και οι τρεις διαιτητές έδωσαν τη νίκη στην Κορεάτισσα σαφώς δείχνει ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης είχε αποφασιστεί πριν αρχίσει ο αγώνας», είπε ο Κουβανός προπονητής της Ινδής, Blas Iglesias Fernandez στην Times of India. «Είναι κατανοητή μια τέτοια απόφαση σε μια τόσο αμφίρροπη αναμέτρηση, αλλά εδώ ήταν κυρίαρχη κι αυτή η απόφοαση είναι δυσφήμιση για την πυγμαχία. Για την ακρίβεια ο Κορεάτης προπονητής είναι καλός μου φίλος και ήρθε αργότερα να απολογηθεί», πρόσθεσε ο Fernandez.