Πυγμαχία – Γκάφα ολκής από την WBA

Το θέμα έβγαλε στην επιφάνεια ο Dan Rafael του ESPN. Ο Rafael ο οποίος έχει βραβευεθεί με το Nat Fleischer Award για την μεγάλη προσφορά του στην πυγμαχία, όσο αφορά τη δημοσιογραφία, από τους Αμερικανούς συντάκτες του αθλήματος. Διβάστε παρακατώ την απίστευτη ιστορία που έγραψε στο espn.com.

«Η WBA έπιασε νέα ιστορικά χαμηλά. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο για έναν οργανισμό που έχει κάνει τόση ζημιά στο άθλημα, αλλά είναι αλήθεια, ακόμα και για έναν οργανισμό που έχει την συνήθεια να χρίζει «σούπερ» κατόχους τίτλους, κανονικούς κατόχους τίτλους και μεταβατικούς κατόχους τίτλους, ενώ αναγνωρίζει 41 κατόχους ζώνης σε 17 κατηγορίες βάρους. Η WBA τα λατρεύει όλα αυτά και οι αθλητές σπάνια απορρίπτουν την ευκαιρία να κερδίσουν μία ζώνη ανεξάρτητα της αξίας της.

Στην ανανεωμένη κατάταξη της WBA, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και περιλαμβάνει αποτελέσματα από τις τέσσερις Ιουνίου, ο Ali Raymi (25-0, 25 KO) βρίσκεται στην 11η θέση του κόσμου. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται τόσο ψηλά. Για την ακρίβεια δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην κατάταξη. Δυστυχώς ο Ramyi σκοτώθηκε στις 23 Μαϊου λόγω έκρηξης από αεροπορικό βομβαρδισμό στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Sana’a.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, η WBA τον κατέταξε στην 11η θέση του κόσμου. Ο Raymi ήταν 41 ετών και άρχισε την καριέρα του με 21 διαδοχικά ΚΟ, όλα στον πρώτο γύρο. Εντυπωσιακό; Όχι, πραγματικά. Καμία από αυτές τις νίκες δεν σημειώθηκε απέναντι σε πυγμάχο που ακόμα και οι μεγαλύτεροι οπαδοί του αθλήματος τον γνωρίζουν στη χώρα του».

Το θέμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο ίδιος αγωνίστηκε τέσσερις φορές το 2014, όλες με τον ίδιο αντίπαλο. Ο αντίπαλός του είχε το όνομα Prince Maz. Σε όλες τις περιπτώσεις ο Raymi κέρδισε με ΚΟ»