Πυγμαχία – Αποσύρθηκε ο Carl Froch

Ο 38χρονος είχε στην κατοχή του τη ζώνη σε WBC, WBA και IBF σε μία λαμπρή καριέρα που τον είδε να κερδίζει τις 33 από τις 35 αναμετρήσεις του.

Ο τελευταίος του αγώνας ήταν στο Wembley μπροστά σε 80.000 θεατές όπου νίκησε τον συμπατριώτη του, George Groves, μία εύκολη νίκη για τον Froch ο οποίος αποχωρεί έχοντας τη φήμη ενός εκ των κορυφαίων Βρετανών πυγμάχων όλων των εποχών.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τα όσα πέτυχα στην πυγμαχία, αλλά αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κρεμάσω τα γάντια μου», είπε. «Δεν έχω κάτι άλλο να αποδείξω και η ιστορία μου μιλάει μόνη της».

Ο γεννημένος στο Nottingham πυγμάχος πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο το 2008 όταν νίκησε τον Καναδό Jean Pascal για τη ζώνη του WBC.

Ο τίτλος αυτός χάθηκε μετά από 2 χρόνια απέναντι στο Δανό Mikkel Kessler, η μία από τις δύο ήττες στην καριέρα του, αν και ο Froch πήρε τη ρεβάνς το 2013 νικώντας τον Kessler για τη ζώνη του WBA, με την άλλη ήττα να έρχεται το 2011, απέναντι στον αήττητο Αμερικανό Andre Ward.

Ο Βρετανός αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί παραδεχόμενος ότι δεν έχει πλέον το απαραίτητο κίνητρο για να συνεχίσει να αγωνίζεται. Η νέα του καριέρα θα τον δει στο ρόλο του σχολιαστή αγώνων για το Sky Sports.