Πυγμαχία – Αήττητος αποχώρησε ο Mayweather

Ο 38χρονος ήταν σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του στους 12 γύρους και διατήρησε τον τίτλο σε WBC και WBA βελτιώνοντας το αήττητο ρεκόρ του στο 49-0, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει την επίδοση του Rocky Marciano.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε 5 κατηγορίες κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην MGM Grand Garden Arena, παίρνοντας μεγαλύτερο σκορ και με διαφορά και από τους τρεις κριτές. Ο Berto από την πλευρά του γνώρισε την 4η ήττα του στις τελευταίες 7 εμφανίσεις του.

«Ο Andre Berto έχει καρδιά, τρομερό σαγόνι, δεν θα το έβαζε κάτω εύκολα», είπε ο Mayweather από το ρινγκ έχοντας γονατίσει όταν ακούστηκε για τελευταία φορά το καμπανάκι. «Ήταν ένας καλός αγώνας. Γνώριζα ότι θα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος. Η εμπειρία έπαιξε μεγάλο ρόλο απόψε. Είναι πολύ αθλητικός. Τι μπορώ να πω; Ήμουν καλύτερος απόψε».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα έμπαινε στον πειρασμό να επιστρέψει για να αγωνιστεί για 50η φορά, ο Mayweather απάντησε: «Η καριέρα μου τελείωσε. Είναι επίσημο. Είμαι οικονομικά εξασφαλισμένος και έχω καλή υγεία. Πρέπει να ξέρεις πότε έρχεται η ώρα να σταματάς, πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να σταματήσω.

Πλησιάζω τα 40, βρίσκομαι σε αυτό το άθλημα 19 χρόνια, ήμουν παγκόσμιος πρωταθλητής 18, έχω σπάσει όλα τα ρεκόρ. Δεν έχω κάτι άλλο να αποδείξω στο άθλημα της πυγμαχίας», είπε ο Αμερικανός ο οποίος κέρδισε περισσότερα από 700 εκ. δολάρια κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του.