Ποδηλασία – Vuelta 2014: Αποχώρησαν Sagan και Bouhanni

Peter Sagan (Cannondale) και Nacer Bouhanni (FDJ.fr) αποχώρησαν από τον ποδηλατικό γύρο Ισπανίας καθώς ο αγώνας μπαίνει στα καθοριστικά ορεινά ετάπ της περιοχής Asturias στη βόρεια Ισπανία. Οι δύο ποδηλάτες θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ponferrada αυτό το μήνα και επέλεξαν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και να προπονηθούν παρά να υποφέρουν στα βουνά.

«Λυπάμαι που αποχωρώ από τη Vuelta. Ήταν χαρά μου να συμμετέχω στον αγώνα αλλά δεν είμαι στα καλύτερά μου και πρέπει να είμαι σε φόρμα πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα», είπε ο Sagan ο οποίος θα αγωνίζεται για την Tinkoff-Saxo το 2015 και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στη Vuelta.

Οι μοναδικοί του τερματισμοί στην πρώτη δεκάδα ήταν η 3η θέση στο 8ο ετάπ και η 4η στο 12ο. Ο ίδιος δεν έχει αγωνιστεί από το Tour de France του Ιουλίου, όπου κέρδισε για τρίτη διαδοχική χρονιά την πράσινη φανέλα. Ο Sagan έχει πολλές ελπίδες στη διαδρομή της Ponferrada αλλά θα έχει τη βοήθεια μόλις δύο Σλοβάκων συναθλητών του λόγω των κανονισμών της UCI .

Ο Bouhanni αποχώρησε από τη Vuelta χωρίς να δώσει πολλές εξηγήσεις αλλά υπέστη μικροτραυματισμούς στο 12ο ετάπ σε μία πτώση που τον έφερε εκτός μάχης στο σπριντ που ανέδειξε νικητή τον John Degenkolb (Giant-Shimano).

Ο σπρίντερ ο οποίος την ερχόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με την Cofidis, είναι στη λίστα της γαλλικής ομάδας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αντίθετα με τον Sagan, είχε μία επιτυχημένη παρουσία στη Vuelta κερδίζοντας δύο ετάπ. Οι νίκες στα μαζικά σπριντ του 2ου και του 8ου ετάπ δεν ήταν μη αναμενόμενες όπως σε σχέση με την 5η θέση στο δύσκολο 13ο ετάπ. Ο ίδιος τερμάτισε 2ος στο σπριντ του 5ου ετάπ ισχυριζόμενος ότι ο John Degenkolb παρέκκλινε από τη γραμμή του.