Ποδηλασία – USA Pro Challenge: O Didier νίκησε στο Breckenridge

Ο Λουξεμβούργιος πρωταθλητής στη χρονομέτρηση χρησιμοποίησε τις ικανότητές του ξεφεύγοντας στην κορυφή της προτελευταίας ανηφόρας στο Hoosier Pass. Μαζί του ήταν ο Ben King της Garmin, ο Janier Acevedo και ο Rob Britton (Smart Stop) και παρά το γεγονός ότι ο King επιτέθηκε στα τελευταία 10 χλμ., ο Didier τον κυνήγησε στην κατηφόρα και τον άφησε πίσω του στην τελευταία ανηφόρα στο Boreas Pass.

«Δεν έχω κερδίσει πολλούς αγώνες, αλλά εκείνους που κέρδισα ήταν πάντα υπό βροχή. Όταν η βροχή είναι έντονη μένω συγκεντρωμένος και φοράω ένα τζάκετ και γάντια. Όταν βρεθήκαμε στο τελευταίο κομμάτι ήμουν έτοιμος», είπε ο Didier. «Όταν επιτέθηκα στην πρώτη ανηφόρα, είδα ότι μπορούσα να φτάσω μέχρι τον τερματισμό αλλά όταν είσαι μόνος μπροστά είναι πολύ σκληρό”.

Οι τέσσερις αθλητές βρέθηκαν μαζί στο τέλος της κατηφόρας από το Hoosier Pass και στην συνέχεια συνεργάστηκαν μέχρι την στιγμή που ο King άρχισε την επίθεσή του. Ο Didier δεν παρασύρθηκε γνωρίζοντας τι περιμένει στον τερματισμό έχοντας δει τον περυσινό αγώνα από την τηλεόραση.

«Έπρεπε να παίξω έξυπνα απέναντι στους δύο ανθρώπους της Garmin. Άφησα τον Ben King να φύγει. Γνώριζα ότι η ανηφόρα περιελάμβανε 300 σκληρά μέτρα, αλλά τα έδωσα όλα επειδή γνώριζα ότι μετά θα πηγαίναμε πολύ γρήγορα μέχρι τον τερματισμό».

Britton και Acevedo βρέθηκαν κοντά αλλά έμειναν από χώρο για να μειώσουν το πλεονέκτημα του Didier και τερμάτισαν λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πίσω.

«Φοβόμουν λίγο ότι μπορεί να με πιάσουν στα τελευταία 500 μέτρα. Ήμουν στο break χθες, επιτέθηκα στο χιλιόμετρο 0, αλλά είχα προβλήματα με το υψόμετρο στην αρχή του αγώνα, επειδή σχεδίαζα τη Vuelta και ήρθα αργά εδώ και χρειαζόμουν μερικές ημέρες προσαρμογής. Ήμουν στο group των 25 στο 3ο ετάπ και στο ξεκόλλημα χθες και σήμερα απέδωσε».

Ο πρωτοπόρος του αγώνα Tejay van Garderen (BMC) αύξησε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη αλλά ο συναθλητής του, Ben Hermans, έχασε έδαφος. Ο Tom Danielson έχασε επίσης 5 δευτερόλεπτα, πέφτοντας πίσω από τον Serghei Tvetcov (Jelly Belly) στη μάχη για μία θέση στο βάθρο.

«Προσπαθούσα να κερδίσω όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο πριν τη χρονομέτρηση ώστε να έχω μία άνετη διαφορά», είπε ο van Garderen said. «Είδα ότι κάποιοι άλλοι αθλητές είχαν προβλήματα και κατάφερα να τα αξιοποιήσω. Είχε παγωνιά εκεί πέρα. Σίγουρα ήταν μία από εκείνες τις ημέρες όπου το πνεύμα επικρατεί του σώματος».

Με δύο ημέρες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα στο Denver, ο van Garderen είναι αισιόδοξος αλλά γνωρίζει καλά την πρόκληση που περιμένει από τον Rafal Majka της Tinkoff-Saxo που είναι 2ος στη γενική.

«Είμαι σίγουρα αισιόδοξος αλλά πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος. Αν κάνω λάθος μπορεί να χάσω χρόνο. Ο Majka αγωνίζεται δυνατά και μία άσχημη ημέρα μπορεί να βάλει τέλος στις ελπίδες μου».

Ο Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) βρίσκεται τώρα στη 2η θέση στη γενική στα 20 δευτερόλεπτα, ενώ ο Tvetcov ανέβηκε 3ος στα 37, οριακά μπροστά από τον Danielson.

Η βαθμολογία της γενικής κατάταξης