Ποδηλασία – UCI WCH 2016: Έγραψε ιστορία η Dideriksen

Ο αγώνας δρόμου είχε πολλές συγκινήσεις και ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός. Η έκπληξη έγινε στο τέλος με την ομάδα της Δανίας να βγάζει την κατάλληλη στιγμή την Amalie Dideriksen, η oποία με μία ουσιαστική επίθεση κατάφερε να νικήσει το μεγάλο φαβορί του αγώνα, Kirsten Wild, αλλά και την Φιλανδή Lotta Lepisto. Ένας αγώνα ο οποίος διεξήχθη στο πανέμορφο τεχνητό νησί του Perl, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Ο αγώνας ξεκίνησε με 142 ποδηλάτισσες, αλλά τελείωσε με 103. Τέσσερις από αυτές δεν άρχισαν καν την κούρσα.

Μέσα σε αυτές και οι δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ιταλίδα Giorgia Bronzini η οποία ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την ατομική χρονομέτρηση και τις δύσκολες συνθήκες με αποτέλεσμα να ανεβάσει πυρετό μένοντας εκτός. Από τις 142 δεν κατάφεραν να τερματίσουν οι 37, ενώ η Ρωσίδα Olga Zabelinskaya αποβλήθηκε για αντικανονική αλλαγή ποδηλάτου. Εκτός τερματισμού έμεινε και η Ελληνίδα αθλήτρια Βαρβάρα Φασόη, η οποία αν και τρεις γύρους πριν από τον τερματισμό βρισκόταν μέσα στο κυρίως πελοτόν. Ωστόσο μία μαζική πτώση τη στιγμή του ανεφοδιασμού καθυστέρησε χαρακτηριστικά την νεαρή ποδηλάτισσα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να τερματίσει στο «παρθενικό» της παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες ανάγκασαν τις ομάδες να κάνουν αλχημείες καθώς είδαμε ακόμη και γιλέκα με…πάγο. Αγωνιστικά η ομάδα της Ολλανδίας έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα βρισκόμενη μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Ωστόσο, ένα γύρο πριν από το φινάλε οι Δανές έκαναν την επίθεση με την Amalie Dideriksen να παίρνει το προβάδισμα φτάνοντας πρώτη στη γραμμή του τερματισμού μετά από 3:10:27. Ακολούθησε η Ολλανδή Wild και η Φιλανδή Lepisto, ενώ εκτός βάθρου βρέθηκε η κάτοχος του τίτλου Elizabeth Deignan που κατέλαβε την τέταρτη θέση.
Αποτελέσματα
1. Amalie Dideriksen (Δανία)         3:10:27 2. Kirsten Wild (Ολλανδία) 3. Lotta Lepistö (Φινλανδία) 4. Elizabeth Deignan (Μ.Βρετανία) 5. Marta Bastianelli (Ιταλία) 6. Roxane Fournier (Γαλλία) 7. Chloe Hosking (Αυστραλία) 8. Sheyla Gutierrez Ruiz (Ισπανία) 9. Joelle Numainville (Καναδάς)

10. Jolien D’hoore (Βέλγιο)