Ποδηλασία – UCI Mountain Bike World Cup: Έγραψε ιστορία ο Julien Absalon

Albstadt, ΓΕΡΜΑΝΙΑ–  Λίγες εβδομάδες μετά από τον αγώνα του Nove Mesto στην Τσεχία ο Γάλλος Julien Absalon απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στη νίκη του κατόχου των τελευταίων δύο τροπαίων, Nino Schurter.

Ο Γάλλος κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες κατακτώντας την τρίτη, από τις τέσσερις μέχρι τώρα κούρσες, ενώ παράλληλα έγραψε τη δική του ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδηλάτης (σε άνδρες και γυναίκες) που έχει κερδίσει 29 αγώνες σε παγκόσμιο κύπελλο cross-country.

Όπως έλεγε κι ο ίδιος πριν απο τον αγώνα «το Albstadt είναι το αγαπημένο μου μέρος. Μου αρέσει να τρέχω εδώ», το Albstadt τον δικαίωσε, παρά το γεγονός ότι ο Schurter προσάθησε να κάνει ότι και στην Τσεχία φεύγοντας γρήγορα μπροστά.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Γάλλος ήταν εξαιρετικός και μάλιστα σε μια πολύ απαιτητική διαδρομή, με πολλές απότομες αναβάσεις και στενές κατηφόρες, κάτι που συναρπάζει πολλούς από τους ποδηλάτες και συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα.

Ο Absalon θα πιάσει τον Ελβετό και θα τον προσπεράσει και θα τερματίσει πρώτος με χρόνο 01:29:24. Ο Schurter θα ακολουθήσει με διαφορά 1:19, ενώ ο δεύτερος Γάλλος που ανέβηκε στο βάθρο, Stephane Tempier τερμάτισε τρίτος μένοντας πίσω από τον συμπατριώτη του 1:24.

Οι…εναλλάξ θέσεις Γαλλίας  – Ελβετίας συνεχίστηκαν και στην τέταρτη θέση την οποία και κατέλαβε ο Ελβετός Fabian Giger. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Γερμανός Moritz Milatz όντας 2:02 πίσω από τον Absalon, αλλά και ο νικητής του περσινού αγώνα ο Αυστραλός Daniel McConnell.

«Η νίκη στο Albstadt ήταν ένας από τους φετινούς μου στόχους» θα πει ο Absalon. «Μου αρέσει πολύ αυτή η διαδρομή με τη μακριά και απότομη ανάβαση. Ήμουν αρκετά στεναχωρημένος από τον προηγούμενο αγώνα στο Nove Mesto λόγω της πτώσης μου. Ευτυχώς το πόδι μου σήμερα ήταν καλά και γενικά ήμουν σε καλή κατάταση. Έτρεξα όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά η νίκη δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ακόμα κι όταν βρέθηκα μόνος μπροστά οι απότομες κατηφόρες ήταν αρκετά δύσκολες και πίεζα σκληρά για να διατηρήσω μια καλή διαφορά».

Στη γενική βαθμολογία ο Absalon αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του παραμένοντας στην πρώτη θέση με σύνολο 890 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Schurter με 580 βαθμούς, ενώ McConnell και Tempier ακολουθούν από την τρίτη και την τέταρτη θέση με 530 και 526 βαθμούς αντίστοιχα.

Γαλλία και στις γυναίκες…

Στην κατηγορία των γυναικών η Γαλλίδα Pauline Ferrand Prevot με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της πριν μερικές εβδομάδες στην Τσεχία πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο.

Η Γαλλίδα βρέθηκε στην πρώτη θέση μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και από εκεί και πέρα δεν είχε πρόβλημα να διατηρηθεί στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά περίπου τριών λεπτών από την δεύτερη Dahle Flesjaa (Νορβηγία).

Πολύ πιο πίσω από τις δύο προπορευόμενες βρέθηκε η Ελβετίδα και πρωτοπόρος στη γενική Jolanda Neff με διαφορά 3:19 από την Prevot, ενώ στην τέταρτη θέση ήταν η Tanja Zakelj (Σλοβενία) με δαφορά 3:39.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Catharine Pendrel (Καναδάς) και Adelheid Morath (Γερμανία) με τη διαφορά από την κορυφή να φτάνει στα 3:53 και 4:05 αντίστοιχα.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η Neff προηγείται στη γενική βαθμολογία έχοντας συγκεντρώσει 650 βαθμούς σε σύνολο τεσσάρων αγώνων, ενώ η Dahle Flessja είναι στη δεύτερη θέση με 560 βαθμούς. Ακολουθεί η νικήτρια των τελευταίων αγώνων Prevot που είναι στην τρίτη θέση με 500 βαθμούς.