Ποδηλασία – Tour Down Under (S3): Ο Simons Gerrans ανέκαμψε και πήρε προβάδισμα

Αδελαΐδα, Αυστραλία— Λίγο πιο βορειοδυτικά από τη Μελβούρνη και το Australian Open διεξάγεται ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην ποδηλασία δρόμου το Tour Down Under το οποίο διανύει την 4η ημέρα του.

Στο τρίτο ετάπ των 139χλμ., το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες (21.01) από το Glenelg μέχρι το Campbelltown, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Simon Gerrans της Orica-GreenEdge σε έναν συναρπαστικό τερματισμό που κρίθηκε στο photo-finish.

Ο Αυστραλός ποδηλάτης, φάνηκε να συνέρχεται μετά από την πρώτη που είχε στο τελευταίο χιλιόμετρο του δεύτερου ετάπ, καθώς εκτός από τη νίκη κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της γενικής «εκθρονίζοντας» τον Jay McCarthy της Tinkoff.

Το πρώτο ξεκόλλημα έγινε από τον ποδηλάτη της Astana Laurens De Vreese 21χλμ. πριν το τέλος, με τον Βέλγο να μαζεύει βαθμούς στα δύο ενδιάμεσα σπριντ στο McLaren Flat (33.8χλμ) και στο Oakbank (95.2χλμ.).

Ο Richie Porte, της BMC, μαζί με τον Michael Woods (Cannondale) και τον Sergio Henao (Team Sky) άρχισαν τη δική τους επίθεση. Από πίσω ακολουθούσαν Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), Jay McCarthy (Tinkoff) και Rohan Dennis (BMC).

Στην τελική επίθεση Gerrans και Dennis έδωσαν μια συγκλονιστική μάχη με τον ποδηλάτη της Orica-GreenEdge να παίρνει οριακά τη νίκη, ανεβαίνοντας παράλληλα στην κορυφή της γενικής.

Αποτελέσματα-3ο Ετάπ

1. Simon Gerrans (Αυστραλία) Orica–GreenEdge 3:37:34 2. Rohan Dennis (Αυστραλία) BMC Racing Team 3. Michael Woods (Καναδάς) Cannondale 4. Jay McCarthy (Αυστραλία) Tinkoff 5. Steve Morabito (Ελβετία) FDJ

6. Rafael Valls Ferri (Ισπανία) Lotto Soudal

Γενική κατάταξη

1. Simon Gerrans (Αυστραλία) Orica–GreenEdge 10:28:12 2. Jay McCarthy (Αυστραλία) Tinkoff 0:00:03 3. Rohan Dennis (Αυστραλία) BMC Racing Team 0:00:05 4. Michael Woods (Καναδάς) Cannondale 0:00:11

5. Sergio Henao (Κολομβία) Team Sky 0:00:15