Ποδηλασία – Tour de France (S1): Το πρώτο ετάπ στον Dennis

Ο ποδηλάτης της BMC Racing έπιασε υψηλό ρυθμό από την αρχή του ετάπ με τον χρόνο του να αντέχει από τους Tom Dumoulin, Fabian Cancellara και Tony Martin οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σημειώσουν καλύτερη επίδοση από τον Denis.

Ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του 2012, κατέρριψε την επίδοση του Jos van Emden με 14 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, με τον Dumoulin να αφήνει πολλές υποσχέσεις στο ξεκίνημα αλλά τελικά να ολοκληρώνει την προσπάθειά του 8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Dennis, ενώ παραλίγο να συγκρουστεί με τον Tiago Machado στην τελευταία στροφή.

Ο Chris Froome έδωσε τα πάντα τερματίζοντας 8 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Alberto Contador και 11 του Nairo Quintana, παρόλα αυτά ο κάτοχος του τίτλου, Vincenzo Nibali, ήταν ο καλύτερος από τους τέσσερις μεγάλους διεκδικητές της γενικής με επίδοση κατά 7 δευτερόλεπτα καλύτερη του Froome.

Αποτελέσματα ημέρας

1. Rohan Dennis (Αυστραλία) BMC Racing Team 14:56 2. Tony Martin (Γερμανία) Etixx – Quick-Step + 0.05 3. Fabian Cancellara (Ελβετία) Trek Factory Racing + 0.06 4. Tom Dumoulin (Ολλανδία) Team Giant-Alpecin + 0.08 5. Jos Van Emden (Ολλανδία) Team LottoNL-Jumbo + 0.15 6. Jonathan Castroviejo (Ισπανία) Movistar Team + 0.23 7. Matthias Brandle (Αυστρία) IAM Cycling 8. Adriano Malori (Ιταλία) Movistar Team + 0.29 9. Wilco Kelderman (Ολλανδία) Team LottoNL-Jumbo + 0.30

10. Stephen Cummings (Βρετανία) MTN – Qhubeka + 0.32

Κατάταξη πόντων

1. Rohan Dennis (Αυστραλία) BMC Racing Team 20 2. Tony Martin (Γερμανία) Etixx – Quick-Step 17

3. Fabian Cancellara (Ελβετία) Trek Factory Racing 15