Ποδηλασία – To Giro του 2015 στόχος του Contador

«Περιμένω μερικές λεπτομέρειες, μπορώ όμως να ανακοινώσω ότι πρώτος μου στόχος το 2015 θα είναι το Giro d’Italia», έγραψε ο Contador στο Twitter.

Ο Contador δεν έχει αγωνιστεί στο Giro d’Italia από το 2011. Κέρδισε τον αγώνα επικρατώντας του Michele Scarponi με διαφορά άνω των 6’ αλλά το αποτέλεσμα διεγράφη όταν τιμωρήθηκε επειδή βρέθηκε θετικός σε κλενβουτερόλη. Ο Contador αγωνίστηκε στην Corsa Rosa σε μία ακόμη περίπτωση, το 2008, όπου επικράτησε στη γενική του Riccardo Riccò.

Ο Contador ήταν στο Bormio για το RHxDue, μία ποδηλατική αναρρίχηση στο Gavia και το Mortirolo. «Από τη στιγμή που είμαστε εδώ στο Bormio, στους πρόποδες θρυλικών ορεινών περασμάτων όπως το Gavia, το Mortirolo και το Stelvio, εδώ όπου έχω γνωρίσει την απόλαυση και τα βάσανα στο Giro d’Italia και περιμένοντας για κάποιες λεπτομέρειες όπως η διαδρομή του αγώνα, έχω ήδη μιλήσει αναλυτικά με τον Bjarne Riis και αποφασίσαμε ότι ο πρώτος μου στόχος για το 2015 θα είναι το Giro d’Italia. Είναι ένας αγώνας που μου αρέσει πολύ. Λατρεύω τους δρόμους, τον κόσμο, το φαγητό και τους αγώνες της χώρας. Η αφετηρία μου για το 2015 είναι το Giro, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν αργότερα».

Ο Ισπανός είναι ένας από τους μόλις έξι που έχουν κερδίσει και τα τρία Grand Tour. Μετά το Giro d’Italia της επόμενης χρονιάς ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να στρέψει την προσοχή του στο Tour de France. Ο Contador εξήγησε ότι οι στόχοι του είναι κάνει το double σε Giro και Tour και όχι να προσπαθήσει και για τους τρεις τίτλους την ίδια χρονιά.