Ποδηλασία – Tinkoff: «Θα επιστρέψω για να κερδίσω το Tour»

«Ο μεγαλύτερός μου στόχος δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Κι αυτό δεν είναι άλλος από μια νίκη στο Tour de France. Όσο όμως αγωνίζεται σε αυτό ο Chris Froome κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Θα περιμένω τη μετά Froome-εποχή και τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα επιστρέψω για να κερδίζω το Tour». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Oleg Tinkoff, ο οποίος στο τέλος της σεζόν βάζει «λουκέτο» στην ομάδα του, από την οποία όπως ανέφερε και ο ίδιος, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των αθλητών του στον Γύρο της Γαλλίας.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την οργάνωση που δείξαμε στη Γαλλία. Είχαμε για τρεις ημέρες την κίτρινη φανέλα, κερδίσαμε τρία ετάπ και στο τέλος κατακτήσαμε την πράσινη και την πουά φανέλα. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο από το τελευταίο μας Tour». Αναμφίβολα μετά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Alberto Contador, ο ποδηλάτης που «έλαμψε» στο φετινό Tour από την Tinkoff δεν ήταν άλλος από τον Peter Sagan.

«Η αξία του Peter είναι αδιαμφισβήτητη. Αν και θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην ορεινή ποδηλασία, δεν ζήτησε ποτέ άδεια από την ομάδα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα χάσει την Vuelta, αλλά αυτό δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία. Με τον Contador έχουμε άλλα σχέδια για τον Γύρο της Vuelta, ενώ μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μπροστά μας και το παγκόσμιο πρωτάθλημα», θα πει ο Ρώσος επιχειρηματίας, για να συμπληρώσει τονίζοντας: «Χρειάζομαι χρόνο ξεκούρασης με την οικογένειά μου στη Ρωσία, ωστόσο θα επιστρέψω σύντομα και με νέο πλάνο».